Pašteta brancina Fonda s čemaževo majonezo v kornetu - Chef Uroš Štefelin
Pašteta brancina Fonda s čemaževo majonezo v kornetu - Chef Uroš Štefelin

Pašteta brancina Fonda s čemaževo majonezo v kornetu

chef Štefelin
srednje zahtevno
Čas aktivne priprave
30
min
Čas priprave
10
min
Čas pečenja
10
min
Čas peke

Sestavine

Sestavine za pašteto

  • File svežega brancina Fonda 200 g
  • Sladka smetana 1 dl
  • Šalotka sesekljana 50 g
  • Sol
  • Poper
  • Koper
  • Olje za praženje

Sestavine za majonezo

  • Rumenjak 1
  • Olje 1 dl
  • Čemažev pesto SPAR Premium 1 žlička

Sestavine za kornet

  • Vlečeno testo (velikost 10 x 10 cm) 10

Priprava

Postopek za pašteto

01

Ribji file očistimo in spečemo v ponvi na žlički olja. Vsako stran fileja pečemo nekaj minut, da se zlato zapeče. Pečene fileje ohladimo in natrgamo na manjše koščke. Na olju prepražimo šalotko, dodamo natrganega brancina, pražimo, da zadiši. Začinimo, zalijemo s sladko smetano. Počakamo do vretja in zmiksamo.

Postopek za majonezo

01

Rumenjak počasi stepamo in dodajamo olje. Ko se začne gostiti, dodajamo čemaž in stepemo do konca. Po potrebi dodamo sol.

01

Na stožčasti model ovijemo krpico testa in ocvremo, da porumeni.

POLEG POSTREŽEMO: REBULA SUPERIOR BAGUERI ZGP kakovostno, suho, KLET BRDA 0,75L


Minister za zdravje opozarja: prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju!