Chef Uroš Fakuč

Upam, da Urošu Fakuču ne naredimo krivice, če ga označimo za minimalista, zagotovo pa moramo razložiti, zakaj menimo tako. Če je po eni strani res, da Uroš zagovarja minimalne posege v surovine, ki jih uporablja v restavraciji Dam v Kronberku pri Novi Gorici, pa so ti posegi dobro premišljeni in natančno izvedeni. Še bolj kot to velja, da ogromno časa in energije vlaga v to, da so sestavine popolnoma sveže in sledljive. Vedeti hoče, kje so ribe gojene, kako ribiči ravnajo z ulovom, kako hitro in na kakšen način je stisnjeno olivno olje, po zelenjavo pa stopi kar na svoj vrt.

Na načelih minimalizma temelji tudi Uroševa ustvarjalnost. Prvovrstne sestavine pogumno nadgrajuje z nenavadnimi, tudi eksotičnimi kombinacijami, a te niso kričavo bahave in glasne, temveč domišljeno in natančno uravnotežene. Drobni detajli se morajo na krožniku in v ustih sestaviti v popolno celoto. Uroševa sredozemska duša bo tudi na mize Sparovih kupcev prinesla toplino morja, pristnost naravnih okusov in številne ideje, kako z nekaj preprostimi potezami tudi vsakdanje jedi dvigniti na višjo raven.

V receptih so bili uporabljeni naslednji izdelki:

Svoboda izbire

Sodelujte v nagradnem kvizu in se pobližje seznanite s širino ponudbe v naših trgovinah. Podarjamo SPAR darilne kartice v vrednosti 40 €.

Nagradni kviz