Piknik rižota

Chef Fakuč
Chef Fakuč
Čas aktivne priprave
40
min
Čas priprave in kuhanja

Sestavine

Rižota

  • Basmati in divji riž SPAR PREMIUM 250 g
  • Zelena bučka 1 kos
  • Zelena 2 stebli
  • Rdeča paprika 1 kos
  • Rdeča čebula 1 kos
  • Voda
  • Ekstra deviško olivno olje SPAR PREMIUM 3 žlice

Polivka

  • Rižev kis 2 žlici
  • Ekstra deviško olivno olje SPAR PREMIUM 80 ml
  • Mleta kumina 1 žlička
  • Mleti koriander pol žličke
  • Kurkuma pol žličke
  • Mleti klinčki pol žličke
  • Sol
  • Poper

Priprava

01

Zavrite liter in pol vode, jo posolite in v njej kuhajte opran riž. Po približno dvajsetih minutah preverite, če je riž že kuhan - če ni, ga kuhajte še kakšno minuto dlje, nato pa ga odcedite in sperite z mrzlo vodo.

02

V manjši ponvi na majhnem ognju popecite kumino, koriander, kurkumo in nageljnove žbice, le toliko, da začimbe zadišijo. V skodelici zmešajte kis, olje, sol in poper, nato dodajte začimbe, ter še enkrat dobro premešajte.

03

V večji ponvi segrejemo olivno olje in nato na zmernem ognju pražimo na kockice narezano čebulo in zeleno približno dve minuti. Pogosto premešamo. Ko se čebula in zelena zmehčata, v ponev dodamo na kockice narezane bučke in vse skupaj pražimo še nekaj minut. V skledi zmešajte hladen riž, praženo zelenjavo, na kocke narezano surovo papriko ter začimbno polivko. Dobro premešajte in postrezite na sobni temperaturi ali ohlajeno.

Več vem, bolje jem

Več vem, bolje jem – zmagovalna pot do uravnotežene prehrane … in SUPER NAGRAD! Sodeluj v tedenskih kvizih in osvoji kolo Merida, kolesarski dres Bahrain Victorious ali druge tedenske nagrade.

Sodeluj >>