40
PT40M min
PT40M min
Čas priprave in kuhanja
Sestavine
Rižota
- Basmati in divji riž SPAR PREMIUM 250 g
- Zelena bučka 1 kos
- Zelena 2 stebli
- Rdeča paprika 1 kos
- Rdeča čebula 1 kos
- Voda
- Ekstra deviško olivno olje SPAR PREMIUM 3 žlice
Polivka
- Rižev kis 2 žlici
- Ekstra deviško olivno olje SPAR PREMIUM 80 ml
- Mleta kumina 1 žlička
- Mleti koriander pol žličke
- Kurkuma pol žličke
- Mleti klinčki pol žličke
- Sol
- Poper
Priprava
01
Zavrite liter in pol vode, jo posolite in v njej kuhajte opran riž. Po približno dvajsetih minutah preverite, če je riž že kuhan - če ni, ga kuhajte še kakšno minuto dlje, nato pa ga odcedite in sperite z mrzlo vodo.
02
V manjši ponvi na majhnem ognju popecite kumino, koriander, kurkumo in nageljnove žbice, le toliko, da začimbe zadišijo. V skodelici zmešajte kis, olje, sol in poper, nato dodajte začimbe, ter še enkrat dobro premešajte.
03
V večji ponvi segrejemo olivno olje in nato na zmernem ognju pražimo na kockice narezano čebulo in zeleno približno dve minuti. Pogosto premešamo. Ko se čebula in zelena zmehčata, v ponev dodamo na kockice narezane bučke in vse skupaj pražimo še nekaj minut. V skledi zmešajte hladen riž, praženo zelenjavo, na kocke narezano surovo papriko ter začimbno polivko. Dobro premešajte in postrezite na sobni temperaturi ali ohlajeno.