Karpačo mariniranega brancina Fonda

Chef Fakuč
Chef Fakuč
Čas aktivne priprave
20
min
Čas priprave

Sestavine

  • File brancina s kožo (po 200 g) 4
  • Solni cvet
  • Oljčno olje 0.5 dl
  • Pomaranča 2
  • Limona 1
  • Omaka tabasco

Priprava

01

Fileje umijemo, osušimo, nato enega po enega položimo na kuhinjsko desko in režemo na tanke rezine, vzporedno s kožo. Z nekaj vaje ne bo več težko, potreben je le zares oster nož. Na koncu mora na deski ostati le koža.

02

Rezine solimo in damo na stran. Medtem pripravimo omako: v skodelico damo približno pol dl oljčnega olja, dodamo sok dveh stisnjenih pomaranč in ene limone ter en brizg (po okusu) omake tabasco, lahko rdečo ali zeleno.

03

Postrežemo ohlajeno in s solnim cvetom, ki si ga vsak še doda po okusu. Jed dokončamo z nekaj strtega rdečega popra.

Namigi

Pri ribah, ki jih bomo postregli surove, je zelo pomembno, da so izredno sveže. Brancin je med najbolj primernimi vrstami. Nekoliko se bo riba »skuhala« le zaradi biokemijskega vpliva limonovega soka, to je kombinacija, znana kot ceviche.

Kuhajte kot v Michelinovi restavraciji: Presenetljivo harmoničen dodatek takemu karpaču so na zelo majhne koščke narezane sveže jagode.
 

Rdeči poper v resnici ni pravi poper, ampak so to jagode drevesa, ki ga je največ v Braziliji. Je nekoliko blažjega, lahkotnejšega okusa in ga uporabljamo za filigransko dekoracijo jedi.

Več vem, bolje jem

Več vem, bolje jem – zmagovalna pot do uravnotežene prehrane … in SUPER NAGRAD! Sodeluj v tedenskih kvizih in osvoji kolo Merida, kolesarski dres Bahrain Victorious ali druge tedenske nagrade.

Sodeluj >>