Masleni rogljički in doma narejena slaščičarska krema

Chef Fakuč
Chef Fakuč
Čas aktivne priprave
30
min
Čas priprave in kuhanja

Priprava

01

Preden začnete z delom, postavite stekleno skledo v zamrzovalnik. Vanilijeve stroke po dolžini razpolovite, odstranite semena in stroke narežite na koščke. V kozico nalijte mleko in dodajte semena in vanilijo.

02

Limono previdno olupite (pomagate si lahko z lupilcem za krompir), pri čemer ohranite le rumeni del. Lupinico dodajte v kozico z mlekom, ki jo postavite na ogenj in med občasnim mešanjem zavrite.

03

V drugo kozico denite rumenjake, sladkor in riževo moko ter z metlico zmešajte, da dobite gladko, kremasto zmes.

04

Ko mleko zavre, ga odstavite in precedite, nato pa ga po tretjinah postopoma in med neprestanim mešanjem z metlico prilijte k rumenjakom. Kozico postavite na nežen ogenj, ter ves čas mešajte, dokler se krema ne začne zgoščevati.

05

Zdaj jo treba hitro ohladiti: vzemite posodo iz zamrzovalnika in vanjo vlijte kremo ter zelo zelo hitro mešajte z metlico. Nastala bo gladka, sijoča krema, ki jo lahko uporabite takoj , ali pa jo pokrito s folijo za živila shranite v hladilniku.

06

Maslene rogljiče razpolovite in namažete s kremo ter obložite s svežim jagodičevjem.

Svoboda izbire

Sodelujte v nagradnem kvizu in se pobližje seznanite s širino ponudbe v naših trgovinah. Podarjamo SPAR darilne kartice v vrednosti 40 €.

Nagradni kviz