Sestavine
sestavine (za približno 750 g kreme)
- Polnomastno mleko 500 ml
- Sladkor 130 g
- Rumenjaki 125 g
- Riževa moka 40 g
- Vanilija 2 stroka
- Limona (naribana lupinica) 0.5 kos
Priprava
01
Preden začnete z delom, postavite stekleno skledo v zamrzovalnik. Vanilijeve stroke po dolžini razpolovite, odstranite semena in stroke narežite na koščke. V kozico nalijte mleko in dodajte semena in vanilijo.
02
Limono previdno olupite (pomagate si lahko z lupilcem za krompir), pri čemer ohranite le rumeni del. Lupinico dodajte v kozico z mlekom, ki jo postavite na ogenj in med občasnim mešanjem zavrite.
03
V drugo kozico denite rumenjake, sladkor in riževo moko ter z metlico zmešajte, da dobite gladko, kremasto zmes.
04
Ko mleko zavre, ga odstavite in precedite, nato pa ga po tretjinah postopoma in med neprestanim mešanjem z metlico prilijte k rumenjakom. Kozico postavite na nežen ogenj, ter ves čas mešajte, dokler se krema ne začne zgoščevati.
05
Zdaj jo treba hitro ohladiti: vzemite posodo iz zamrzovalnika in vanjo vlijte kremo ter zelo zelo hitro mešajte z metlico. Nastala bo gladka, sijoča krema, ki jo lahko uporabite takoj , ali pa jo pokrito s folijo za živila shranite v hladilniku.
06
Maslene rogljiče razpolovite in namažete s kremo ter obložite s svežim jagodičevjem.