Sestavine
- Kuhan kostanj SPAR NATUR*PUR 350 g
- Temna čokolada DESPAR PREMIUM 120 g
- Mascarpone 250 g
- Maslo 50 g
- Makroni 50 g
- Amaretto liker 1 majhen kozarec
- Sladkor v prahu 100 g
- Burbonska vanilija SPAR NATUR*PUR 1
Priprava
Kostanj damo v mikser in zmešamo , nato dodamo kozarček amaretta, mascarponeja, semena vanilijevega zrna in sladkorja v prahu ter vse skupaj premešamo v mikserju.
Pire precedite v situ in odstranite grudice ali sledi kože s kostanja, tako da dobite kremasto zmes.
Sesekljano čokolado stopimo in dodamo na kocke narezano maslo, mešamo do gladkega in združimo s kremo kostanja in mascarponeja. Vse sestavine dobro premešamo in napolnimo v slaščičarsko vrečko.
Nato napolnimo 4 kozarčke s kremo in po njih zdrobimo makrone. Kozarčke lahko postrežemo takoj ali pa jih shranimo v hladilnik.
Priporočljivo dobiti rjave, velike in kremaste ali lepe velike kostanje: če nimate časa za pripravo pireja iz kostanja, lahko kupite že pripravljeno kostanjevo kremo, odmerek sladkorja po receptu. Če boste to sladico pripravljali za otroke, lahko liker amaretto zamenjate s sladkornim sirupom z okusom mandljev.