Kozarčki kostanja in mascarponeja - Chef Uroš Fakuč, Tri zvezdice

Kozarčki kostanja in mascarponeja

Chef Fakuč
enostavno
Čas aktivne priprave
20
min
Čas priprave

Sestavine

  • Kuhan kostanj SPAR Natur*pur 350 g
  • Temna čokolada Despar Premium 120 g
  • Mascarpone 250 g
  • Maslo 50 g
  • Makroni 50 g
  • Amaretto liker 1 majhen kozarec
  • Sladkor v prahu 100 g
  • Burbonska vanilija SPAR Natur*pur 1

Priprava

01

Kostanj damo v mikser in zmešamo , nato dodamo kozarček amaretta, mascarponeja, semena vanilijevega zrna in sladkorja  v prahu ter vse skupaj premešamo v mikserju.

02

Pire precedite v situ in odstranite grudice ali sledi kože s kostanja, tako da dobite kremasto zmes.

03

Sesekljano čokolado stopimo in dodamo na kocke narezano maslo, mešamo do gladkega in združimo s kremo kostanja in mascarponeja. Vse sestavine dobro premešamo in napolnimo v slaščičarsko vrečko.

04

Nato napolnimo 4 kozarčke s kremo in po njih zdrobimo makrone.  Kozarčke lahko postrežemo takoj ali pa jih shranimo v hladilnik.

Nasvet!

Priporočljivo dobiti rjave, velike in kremaste ali lepe velike kostanje: če nimate časa za pripravo pireja iz kostanja, lahko kupite že pripravljeno kostanjevo kremo, odmerek sladkorja po receptu. Če boste to sladico pripravljali za otroke, lahko liker amaretto zamenjate s sladkornim sirupom z okusom mandljev.