Jagode z rdečim poprom in vaniljevim sladoledom - Chef Uroš Fakuč
Jagode z rdečim poprom in vaniljevim sladoledom - Chef Uroš Fakuč

Jagode z rdečim poprom in vaniljevim sladoledom

Chef Fakuč
Chef Fakuč
Čas aktivne priprave
20
min
Čas priprave in pečenja

Sestavine

  • Jagode 500 g
  • Sladkor v prahu 50 g
  • Voda 1
  • Rdeči poper žlička

Priprava

01

Jagode operemo, narežemo in popečemo v ponvi. Nato jih zalijemo z vodo in dodamo sladkor. Na koncu popopramo in dodamo rdeči poper.

02

Jagode lahko serviramo tople v kozarčku s kepico sladoleda.

Priporočeno vino: MUŠKAT OTTONEL ZGP kakovostno, sladko, JERUZALEM ORMOŽ, 0,75L
 

Minister za zdravje opozarja: prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju!