Jesenski kozarček s kostanji in kakijevo kremo - Chef Uroš Fakuč, Tri zvezdice, Martinovi recepti

Martinova sladica: Jesenski kozarček s kostanji in kakijevo kremo

Chef Fakuč
srednje zahtevno
Čas aktivne priprave
25
min
Čas priprave
10
min
Čas kuhanja

Sestavine

  • Savojardi keksi 300 g
  • Kaki 800 g
  • Rjavi sladkor Demerara 80 g
  • Voda 30 ml
  • Vanilija 1 strok
  • Rum 20 ml
  • Kuhan kostanj (tudi v kosih) 200 g
  • Smetana za stepanje 300 ml

Priprava

01

Za začetek pripravite kompot iz kakijev: s plodov odstranite pecelj, jih olupite s pomočjo majhnega noža.

02

V ponvi zavremo vodo skupaj s sladkorjem in po dolžini prerezanim vanilijevim strokom.

03

Ko se sladkor raztopi in na površini nastanejo majhni mehurčki, dodamo kašo kakija, premešamo in izklopimo ogenj.

04

Odstranite vanilijo, vlijte rum in naredite kompot homogen s pomočjo mešalnika. Pustimo, da se ohladi.

05

Savojarde razporedite navpično vzdolž notranjega oboda kozarcev; odrežite podlago z nazobčanim nožem, da jih prilagodite velikosti izbranih kozarcev.

06

Na dno položite ostanke piškotov, kakijeve kremo in majhne koščke kuhanega kostanja.

07

Stepite smetano, napolnite jo v slaščičarsko vrečko in napolnite kozarčke. Okrasite z ostanki maronov in koščki savojardov.

08

Postrezite takoj.