20
PT20M min
PT20M min
Čas priprave
30
PT30M min
PT30M min
Čas hlajenja
5
PT5M min
PT5M min
Čas pečenja
V postnem času so na naših mizah velikokrat tudi ribe, zato je chef Uroš Fakuč posebej za veliko noč ustvaril dva SPAR PREMIUM bakalaja: z olivami in s tartufi. Chef predlaga, da bakala postrežete na poseben način in ga namažete kar na hrustljavo polento.
Sestavine
- Bakala z olivami
- Bakala s tartufi
- Polenta
- Koruzni zdrob
- Olje
- Tartufi (naribani)
- Črne olive
Priprava
01
Polento naprej skuhamo in jo vlijemo v model po izbiri. Nato počakamo, da se vse skupaj ohladi, potem polento narežemo na željene oblike.
02
Polento povaljamo v koruzni zdrob, da bo bolj hrustljava.
03
Polento nato ocvremo v olju. Počakamo, da se ohladi.
04
Ohlajeno polento namažemo z bakalajem – s tistim z olivami ali s črnimi tartufi.
05
Na bakala s tartufi nato naribamo sveže tartufe, na tistega z olivami pa posujemo posušene olive, ki jih pripravimo tako, da jih izsušimo v pečici na 100 stopinjah in nato zmiksamo.