Zakaj ne vidite vsebine?

Polenta z bakalajem z olivami ali tartufi

chef Fakuč
chef Fakuč
Čas aktivne priprave
20
min
Čas priprave
30
min
Čas hlajenja
5
min
Čas pečenja

V postnem času so na naših mizah velikokrat tudi ribe, zato je chef Uroš Fakuč posebej za veliko noč ustvaril dva SPAR PREMIUM bakalaja: z olivami in s tartufi. Chef predlaga, da bakala postrežete na poseben način in ga namažete kar na hrustljavo polento.  

Sestavine

  • Bakala z olivami
  • Bakala s tartufi
  • Polenta
  • Koruzni zdrob
  • Olje
  • Tartufi (naribani)
  • Črne olive

Priprava

01

 Polento naprej skuhamo in jo vlijemo v model po izbiri. Nato počakamo, da se vse skupaj ohladi, potem polento narežemo na željene oblike.

02

Polento povaljamo v koruzni zdrob, da bo bolj hrustljava.

03

Polento nato ocvremo v olju. Počakamo, da se ohladi.

04

Ohlajeno polento namažemo z bakalajem – s tistim z olivami ali s črnimi tartufi.

05

Na bakala s tartufi nato naribamo sveže tartufe, na tistega z olivami pa posujemo posušene olive, ki jih pripravimo tako, da jih izsušimo v pečici na 100 stopinjah in nato zmiksamo.

Več vem, bolje jem

Več vem, bolje jem – zmagovalna pot do uravnotežene prehrane … in SUPER NAGRAD! Sodeluj v tedenskih kvizih in osvoji kolo Merida, kolesarski dres Bahrain Victorious ali druge tedenske nagrade.

Sodeluj >>