Chef Gregor Vračko

Chef Gregor Vračko

Chef Gregor Vračko

 

Kdor se malo bolj zanima za visoko kulinariko, bo zagotovo vedel, kaj pomeni podatek, da je krivec za bleščečo kuharsko kariero Gregorja Vračka Marco Pierre White. Neukročeni, divje nekonformistični angleški kuhar je v drugi polovici osemdesetih in v devetdesetih utiral pot novi generaciji rockenrol kuharjev: videti je bil kot rock zvezda, a v kuhinji je bil nepopustljivo zvest svojemu perfekcionizmu – pred njim je kot vajenec trepetal (a se od njega tudi največ naučil) celo širokoustni Gordon Ramsay. To, da se bistro, ki ga je Gregor lani odprl čez cesto svoje matične restavracije Hiša Denk, imenuje Marco, ni naključje.

Chef Gregor Vračko

Gregorjeva učna pot se je začela v vaški gostilni njegovih staršev, potem pa je v norem tempu oddeloval dolge šihte v vrhunskih restavracijah v Avstriji, Nemčiji, Angliji in v ZDA, kjer je delal – in se mu tu in tam tudi postavil po robu – pod chefovsko komando legendarnega Thomasa Kellerja. Zato naj vas Gregorjev videz ne zavede: za divjo prezenco se skriva tehnično nemara najbolj podkovan in natreniran slovenski kuhar.

Chef Gregor Vračko

Gregor Vračko si upa več: slediti njegovim receptom je kot vožnja na vlakcu v lunaparku. Pričakujte nepričakovano, pripravite se na dramatične obrate, divje kombinacije ter neverjetne okuse in teksture. Prepustite se in dobro vam bo.

V receptih so bili uporabljeni naslednji izdelki:

Več vem, bolje jem

Več vem, bolje jem – zmagovalna pot do uravnotežene prehrane … in SUPER NAGRAD! Sodeluj v tedenskih kvizih in osvoji kolo Merida, kolesarski dres Bahrain Victorious ali druge tedenske nagrade.

Sodeluj >>