Sestavine
- Ohlajeno masleno listnato testo
- Fileti slanih inčunov 1 kozarček
- Pesto iz čemaža
- Jajce za premaz 1
- Sezam (po želji)
Priprava
Inčune vzamemo iz olja in temeljito odcedimo. Pekač obložimo s papirjem za peko, pečico priključimo na 180 stopinj.
Testo razvijemo in dokler je še zelo hladno, potegnemo stran papir, na katerem je razvaljan in ki ga potem uporabimo za podlago.
Testo preložimo/odmerimo na pol. Eno polovico enakomerno in ne preveč na debelo namažemo s pestom.
Na namazani del v razmiku kakega centimetra v kolone polagamo odcejene inčune, nato vse skupaj pokrijemo z drugo polovico testa.
Testo nato malce stisnemo, da se polovici sprimeta, in narežemo na nekaj manj kot dva cm debele palčke.
Palčke zavijemo kot svedre, jih položimo na pekač, premažemo z jajcem, po želji jih lahko posipamo s sezamom in spečemo; potrebovale bodo pribl. 10 minut, le toliko, da porjavijo.