
15
PT15M min
PT15M min
Čas priprave
60
min
min
Čas peke
Sestavine
- Krompir za peko 4 kos
- Skuta 250 g
- Peteršilj svež šopek
- Redkvice (na drobno nasekljana) 5
- Sladkor 20 g
- Limonin sok 4 žlice
- Olivno olje SPAR PREMIUM 3 žlice
- Sol
Priprava
01
Krompir operemo, ga z vseh strani večkrat prebodemo z vilicami, posolimo in vsakega posebej tesno zavijemo v alufolijo. Krompir približno eno uro pečemo v na 220 °C segreti pečici ali pa ga položimo na ogljeno žerjavico v žaru.
02
Namaz pripravimo tako, da s paličnim mešalnikom zmeljemo polovico skute in vse sestavine, razen redkvic; te v namaz vmešamo skupaj z drugo polovico skute.
03
Pečen krompir previdno odvijemo iz folije, prepolovimo in obložimo z namazom.