PT60M min
min
Sestavine
Sestavine za testo
- Listnato testo SPAR PREMIUM 1 paket
Sestavine za kostanjev preliv
- Kostanj SPAR NATUR*PUR 500 g
- vode 100 g
- Sladkor 80 g
- Burbonska vanilija SPAR NATUR*PUR paket
Sestavine za kremo
- Mascarpone 2 žlici
- Želatina 2 lista
- Smetana 200 g
- Rum 30 ml
- Sladkor 50 g
Sestavine za meringe
- Beljak 80 g
- Sladkor 100 g
Priprava
Listnato testo raztegnemo po delovni površini in iz njega izrežemo kroge premera 6 cm. Kroge preložimo na pekač ter jih damo za 15 minut v pečico, segreto na 180 °C. Rahlo obtežene spečemo ter hladimo.
Kostanj pristavimo z vodo, sladkorjem in izpraskanim strokom vanilje v lonec ter ga kuhamo do izparete tekočine, občasno premešamo ter po kuhanju kostanj pretlačimo skozi cedilo. Precejen kostanj damo v dresirno vrečko.
Rum in sladkor samo segrejemo in v tem sirupu raztopimo napočena dva lističa želatine. Smetano stepemo do polovice, dodamo mascarpone in primešamo rumov sirup z želatino. Maso prelijemo v dresirno vrečko ter vse skupaj ohladimo.
Beljak in sladkor stepamo v trdi "sneg", ga nadevamo v dresirno vrečko in na pekač nabrizgamo majhne "panje". Tej zmesi pravimo meringe, saj jih damo sušiti v pečico na 90 °C približno za 2 do 3 ure.
Sladico sestavimo sledeče: vzamemo diske iz listnatega testa, nanj položimo meringo, jo oblečemo s kremo ter na koncu vse skupaj prekrijemo s kostanjevim pirejem.
Tako sestavljeno sladico posipamo s sladkorjem v prahu ter po želji dekoriramo.
POLEG POSTREŽEMO: Donna Regina, Brut Nature, vintage 2017, ČARGA WINES, 075L.
Minister za zdravje opozarja: prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju!