20
PT20M min
PT20M min
Čas priprave
10
PT10M min
PT10M min
Čas peke
Sestavine
- Račje prsi (4x 200g) 4 kosi
Sestavine za domačo zeliščno sol za račja prsa:
- Koriandrova semena 10 g
- Zvezdni janež 5 g
- Koriander 5 g
- Črni poper 0.5 g
- Morska sol SPAR PREMIUM 25 g
Sestavine za zelenjavno prilogo:
- Rdeče zelje narezano na tanke rezance 2 glavi
- Nadrobljen koriander v semenu 3 g
- Olivno olje SPAR PREMIUM 20 g
- Korenje 75 g
- Čebula 100 g
- Por 20 g
- Koromač 30 g
- Piščančja jušna osnova 350 g
- Pomarančni sok ali jabolčni sok 350 g
- Kis DESPAR PREMIUM 45 g
- Rdeče vino 180 g
- Sladkor 100 g
- Zeliščna mešanica rožmarin, peteršilj, pehtran
- Pomarančna in limonina lupina 20 g
- Morska sol SPAR PREMIUM 20 g
- Olivno olje SPAR PREMIUM 70 g
Sestavine za omako:
- Bio suhe grozdne jagode SPAR NATUR*PUR 250 g
- Rdeče vino 250 g
- Rdeči vinski ali balzamični kis DESPAR PREMIUM 170 g
- Sladkor 40 g
- Poper SPAR PREMIUM 2 g
- Zvezdni janež 2 g
- Cimet 2 g
Priprava
Priprava domače zeliščne soli za račja prsa:
01
Začimbe prepražimo, zmeljemo oz. stolčemo, ter pomešamo s soljo. S tako pripravljeno mešanico začinimo račja prsa.
02
Račja prsa popečemo na koži, jih obrnemo, ter jih damo v pečico pri 180 stopinjah za cca. 8. min - nekje 55 stopinj sredica.
Priprava zelenjavne priloge:
01
Zelenjavo sesekljamo ter jo popražimo na olivnem olju. Dodamo sladkor, ter ga karameliziramo.
02
Zalijemo s tekočinami, dodamo na tanke rezance narezano rdečo zelje, dodamo začimbe, ter dušimo do željene trdote. Okusimo po želji.
Priprava omake:
01
Rdečemu vinu dodamo vse ostale sestavine, razen grozdnih jagod, ter zavremo.
02
Tekočino prelijemo čez grozdne jagode in jih mariniramo v tem fondu.