Sestavine
- Listnato testo SPAR PREMIUM
- Lešnikov namaz SPAR PREMIUM
- Namaz iz robidnic SPAR PREMIUM
- Mleti lešniki 50 g
- Jajca 4
- Sladka smetana za kuhanje 250 g
- Mandljevi lističi 50 g
- Vanilijev sladkor 1
- Moka 20 g
- Hruške iz kompota (ali tri olupljene hruške, ki jih narežemo na krllje in nežno opečemo na maslu v ponvi) 600 g
Priprava
01
Testo malo razvaljamo in z njim obložimo namaščen model za pito. Testo na slepo pečemo 20 minut pri 180 stopinjah.
02
Pečeno testo ohladimo, ga premažemo z lešnikovim namazom in posujemo z mletimi lešniki. Hruške enakomerno razporedimo po lešnikih, mednje z žličko razporedimo namaz iz robidnic.
03
V skledi dobro stepemo jajca, vanilijev sladkor in sladko smetano ter z mešanico prelijemo hruške. Potresemo z mandljevimi lističi in pito približno pol ure pečemo na 180 stopinjah.
Preden jo narežemo in posujemo s sladkorjem v prahu, naj se popolnoma ohladi.