15.12.2023

Spar Slovenija z donacijo v višini 50.000 evrov izkazal podporo mladim prostovoljnim gasilcem

Podjetje Spar Slovenija je v prazničnem času podprlo prostovoljne gasilke in gasilce z donacijo v višini 50.000 evrov. V dobrodelni akciji so z nakupom »dobrih piškotov« in pošiljanjem digitalnih lepih misli sodelovali tudi kupci, Gasilska zveza Slovenije pa bo prejeta sredstva namenila spodbujanju zanimanja za prostovoljno gasilstvo med mladimi.

V podjetju Spar Slovenija se zavedajo pomembne vloge gasilcev,  ki zagotavljajo hitro in učinkovito pomoč komurkoli, kjerkoli in kadarkoli je ta potrebna, tudi če pri tem tvegajo lastna življenja. Z gasilci, predstavljenimi kot »dobrimi možmi«, so zato v Sparu zasnovali praznično kampanjo ter vanjo vključili tudi kupce. Ti so svojo podporo prostovoljnim gasilcem lahko izkazali z nakupom »Dobrih piškotov za dobre ljudi« ter pošiljanjem lepih misli za gasilce v obliki digitalnega piškotka na Sparovi spletni strani.

Skupno je bilo zbranih več kot 1.000 lepih misli, s katerimi bodo okrasili slovenske gasilske postaje, z nakupom piškotov pa so kupci za prostovoljne gasilke in gasilce zbrali 25.000 evrov. Podjetje Spar Slovenija se je odločilo zbrani znesek še podvojiti in tako bo Gasilska zveza Slovenije prejela donacijo v višini 50.000 evrov. Ob predaji donacije je glavni izvršni direktor Spar Slovenija David Kovačič razkril, zakaj so se v podjetju odločili ta znesek podvojiti: »Prostovoljno gasilstvo predstavlja močno, povezano in srčno skupnost, ki se v zadnjih letih sooča s pomanjkanjem podmladka. Ob brezpogojni pomoči, ki smo je bili deležni že neštetokrat, smo jim v podjetju Spar Slovenija želeli izkazati svojo naklonjenost in spoštovanje. S svojo pripravljenostjo na nudenje takojšnje in nesebične pomoči nam namreč dajejo občutek varnosti«.

Prejeta sredstva bodo namenjena spodbujanju zanimanja za gasilstvo med mladimi

Slovensko prostovoljno gasilstvo se lahko pohvali z dolgo nepretrgano tradicijo, po zadnjih podatkih pa šteje že več kot 173.000 gasilk in gasilcev. Njihov cilj je pridobiti več mladih članov, saj se zavedajo, da je v njih prihodnost za nadaljevanje poslanstva pomagati tistim, ki so potrebni pomoči. »Predvsem v zadnjih letih opažamo upad članstva v mestih, kjer gasilstvo najbrž ni dovolj konkurenčno preostalim interesnim dejavnostim, zato se trudimo, da bi ga dvignili na raven, ki bi spodbudila večje zanimanje,« pojasnjuje Janko Cerkvenik, predsednik Gasilske zveze Slovenije.

Prav zdaj se pripravljajo na mednarodno gasilsko mladinsko olimpijado CTIF, ki bo prihodnje leto med 21. in 28. julijem v italijanskem Trentinu. Mladi gasilci z udejstvovanjem na tovrstnih tekmovanjih namreč občutijo zaupanje, skupnost in tovarištvo, poleg tega pa se učijo skupinskega dela, spoznavajo orodje in opremo, pridobivajo na fizični pripravljenosti in se tako sčasoma uvajajo v poznejše operativno delo.  

NAVIJAJ IN ZADENI

Igraj nogometno igrico in zadeni super S BUDGET navijaški paket, vključno s SPAR darilno kartico v vrednosti 50 €. Naj se vroče navijaško poletje prične!

Igraj >>