Dobri možje - Dobri piškoti za dobre ljudi

DOBRI MOŽJE

Delimo pomoč, gradimo skupnost
 
Dobri možje niso samo Miklavž, Božiček in dedek Mraz. To smo vsi, ki skrbimo, delimo, si pomagamo. Iz dobrih namenov se posebno v prazničnih časih rojevajo velike poteze.
Imejte se lepo, pomagajte si, povabite vse tiste, ki jih dolgo niste. Letošnji prazniki svetijo močneje, ker je dobrih mož več
kot lučk na novoletni jelki.

Dobri možje – gasilci

Nesporni srčni junaki, ki tudi v najbolj ključnih trenutkih nesebično priskočijo na pomoč. Biti gasilec je več kot samo čelada, obleka in koledar: gasilec dela dobra dela, za katera ga skupnost nagrajuje s spoštovanjem in občudovanjem. Gasilec je vedno fit in zmeraj zraven:
na veselicah, tekmovanjih, potovanjih in izobraževanjih. Je pripaden, zato ima veliko
prijateljev. Rad ima lestve in višino, sočloveka in naravo. Dobro ve, da ogenj ni voda. Adrenalin pa ni nujno samo zabava, lahko rešuje tudi življenja. Predvsem pa gasilec rad pomaga. Kajti gasilec ni le Samo, ampak tudi dobri mož!

VIDEO
Dobri možje, kaj gasilce drži skupaj
Kako dobro poznate gasilce?

Kaj gasilce drži skupaj? Kako skrbijo za pripravljenost? Kaj vse pravzaprav počnejo? Preberite članek in si oglejte serijo videov Ko bom velik, bom gasilec, v kateri otroci spoznavajo delo gasilcev.

Prostovoljni gasilci, srce slovenske solidarnosti
Prostovoljni gasilci v Sloveniji

Že več kot 150 let delujejo v Sloveniji prostovoljna gasilska društva. Nastajati so začela, da bi se ljudje obvarovali pred ognjem in uspešneje gasili požare. V Sloveniji je trenutno kar 198.000 prostovoljnih gasilcev.

DOBRI PIŠKOTI ZA DOBRE LJUDI

Prostovoljni gasilci in gasilke so vedno v pripravljenosti, da nam priskočijo na pomoč. Prav je, da se v prazničnih dneh spomnimo teh junakov in junakinj.
Zahvalite se jim lahko z nakupom Dobrih piškotov za dobre ljudi in skupaj z nami prispevate k donaciji Gasilski zvezi Slovenije, ki ji bomo namenili izkupiček od prodaje slastnih orehovih rogljičkov.

Sestavite gasilski kamionček

Iz škatle za dobre piškote lahko vaši nadebudneži sestavijo gasilski kamionček in se tako skozi igro navdušijo za plemenito poslanstvo.

Z donacijo v višini 50.000 evrov smo izkazali podporo mladim prostovoljnim gasilcem

V prazničnem času smo podprli prostovoljne gasilke in gasilce z donacijo v višini 50.000 evrov. V dobrodelni akciji pa z nakupom »dobrih piškotov« in pošiljanjem digitalnih lepih misli sodelujejo tudi kupci, Gasilska zveza Slovenije pa bo prejeta sredstva namenila spodbujanju zanimanja za prostovoljno gasilstvo med mladimi.

Oglejte si video
Oglejte si video

V objemu praznikov in veselega decembra

Čas pričakovanj, radosti in veselja. Čas, ko se posvetimo najbližjim, sorodnikom in prijateljem. Namenjen je pregledu vsega dobrega, kar se je zgodilo v tem letu, uživanju ob lepih trenutkih ter načrtovanju prihodnosti. Za iskrice v očeh poskrbijo družinska srečanja ob praznovanju božiča in novega leta, dodatno veselje pa v naše domove prinesejo tudi trije dobri možje.

Umetnost dobrih praznovanj
Umetnost dobrih praznovanj

Prazniki so tu in imate edinstveno priložnost, da praznovanja tokrat zrežirate sami in končno vplivate na to, kaj bo na praznični mizi ostalo za vami.  

Izdelava adventnih venčkov
Adventni venčki

Naj izdelava adventnega venčka ne bo le priprava na praznike, ampak priložnost za ustvarjanje novih spominov, za deljenje veselja in za negovanje tradicije, ki bogati naše življenje.  

Praznični pogrinjki
Praznična miza

Prazniki nam dajo priložnost, da se zberemo ob prijateljih in družini, delimo zgodbe in skupaj nazdravimo prihajajočim dogodivščinam. Ustvarimo praznično vzdušje, ki bo v naših srcih odmevalo skozi vse leto.

Dobri možje, Praznična darila
Praznična darila

Naj bodo darila, ki jih izberemo, odraz naših iskrenih čustev in želja, simbol nesebične ljubezni in skrbi za tiste, ki jih imamo radi.

KVIZ

Podarjamo 50 litrov sladoleda! Sodelujte v kvizu, osvežite svoje znanje in zadenite slastne sladoledne nagrade.

Sodelujte