Dobri možje - Dobri piškoti za dobre ljudi

DOBRI MOŽJE

Delimo pomoč, gradimo skupnost
 
Dobri možje niso samo Miklavž, Božiček in dedek Mraz. To smo vsi, ki skrbimo, delimo, si pomagamo. Iz dobrih namenov se posebno v prazničnih časih rojevajo velike poteze.
Imejte se lepo, pomagajte si, povabite vse tiste, ki jih dolgo niste. Letošnji prazniki svetijo močneje, ker je dobrih mož več
kot lučk na novoletni jelki.

Dobri možje – gasilci

Nesporni srčni junaki, ki tudi v najbolj ključnih trenutkih nesebično priskočijo na pomoč. Biti gasilec je več kot samo čelada, obleka in koledar: gasilec dela dobra dela, za katera ga skupnost nagrajuje s spoštovanjem in občudovanjem. Gasilec je vedno fit in zmeraj zraven:
na veselicah, tekmovanjih, potovanjih in izobraževanjih. Je pripaden, zato ima veliko
prijateljev. Rad ima lestve in višino, sočloveka in naravo. Dobro ve, da ogenj ni voda. Adrenalin pa ni nujno samo zabava, lahko rešuje tudi življenja. Predvsem pa gasilec rad pomaga. Kajti gasilec ni le Samo, ampak tudi dobri mož!

VIDEO

DOBRI PIŠKOTI ZA DOBRE LJUDI

Prostovoljni gasilci in gasilke so vedno v pripravljenosti, da nam priskočijo na pomoč. Prav je, da se v prazničnih dneh spomnimo teh junakov in junakinj.
Zahvalite se jim lahko z nakupom Dobrih piškotov za dobre ljudi in skupaj z nami prispevate k donaciji Gasilski zvezi Slovenije, ki ji bomo namenili izkupiček od prodaje slastnih orehovih rogljičkov.

Sestavite gasilski kamionček

Iz škatle za dobre piškote lahko vaši nadebudneži sestavijo gasilski kamionček in se tako skozi igro navdušijo za plemenito poslanstvo.

V objemu praznikov in veselega decembra

Čas pričakovanj, radosti in veselja. Čas, ko se posvetimo najbližjim, sorodnikom in prijateljem. Namenjen je pregledu vsega dobrega, kar se je zgodilo v tem letu, uživanju ob lepih trenutkih ter načrtovanju prihodnosti. Za iskrice v očeh poskrbijo družinska srečanja ob praznovanju božiča in novega leta, dodatno veselje pa v naše domove prinesejo tudi trije dobri možje.

Trije dobri možje

December je mesec obdarovanj, ki nas nežno zaziblje v čas spominov na otroštvo, ko smo nestrpno pričakovali prihod dobrih mož in njihovih darov. V današnjem času otroke razveseljujejo trije dobri možje, kateri od njih pa bo obiskal vaš dom, je v največji meri odvisno od vaše družinske tradicije.   

Adventni venec

Adventni venec predstavlja pomemben del praznične dekoracije doma. Danes so na adventnem vencu ostale le štiri glavne sveče, ki ponazarjajo štiri adventne nedelje ter simbolizirajo novo rojstvo življenja in svetlobe.  

Božična zvezda

Zaradi svoje čudovite kombinacije rdeče in zelene barve je nepogrešljiva spremljevalka praznične dekoracije, ki simbolizira tudi betlehemsko zvezdo. Danes si jo v znak prijateljstva v predbožičnem času podarjamo kot simbol sreče, upanja in ljubezni.  

Darila in ustvarjanje

Nedvomno je praznični čas pravi za lastnoročno zavijanje daril, zato smo za vas pripravili predloge, kako se tega lotiti na bolj trajnosten, pa hkrati zelo simpatičen način.