15.03.2024

V Sparu za veliko noč bogata ponudba prazničnih jedi in tradicija dobrodelnosti

V trgovskem podjetju SPAR Slovenija se v svojih več kot 115 trgovinah že pripravljajo na velikonočne praznike. Poleg redne praznične ponudbe bodo letos ponudili nove SPAR Premium izdelke, pod katere so se podpisali Michelinovi chefi in Originalno Pohorsko šunko Filipa Flisarja. Ob tem bodo tudi dobrodelni, saj bodo letos že dvanajstič zapored materinske domove po Sloveniji obdarili z velikonočnimi dobrotami.

Nik Jarh AV Studio Nik Jarh AV Studio

Na večji obisk in povečano povpraševanje po izdelkih, ki ne smejo manjkati na vsaki praznični mizi, kot so potica, šunka, hren, jajca, so v SPAR Slovenija tudi letos dobro pripravljeni. Nekateri kupci opravijo prazničen nakup že nekaj tednov prej, večina pa jih opravi prazničen nakup v zadnjem tednu pred praznikom.

V ponudbi Spara bodo kupci našli izbor jajc različnih velikosti in pakiranj, od ekoloških do jajc hlevske in proste reje. Povpraševanje po jajcih je lahko tudi do dvakrat večje v zadnjih dveh tednih pred veliko nočjo v primerjavi z ostalimi meseci. Ponudba šunk v Sparovih trgovinah je prav tako pestra. V predprazničnem času bo lahko našel vsak nekaj zase, vse od številnih vrst velikonočnih šunk in drugih mesnih specialitet (prekajen svinjski vrat, prekajena ribica s kožo …) iz različnih slovenskih regij in različnih slovenskih dobaviteljev. Največja novost med ponudbo šunk letos, ki bo na voljo ekskluzivno le v Sparovih trgovinah, je originalna Pohorska šunka Filipa Flisarja pripravljena iz slovenskega mesa po najvišjih kakovostnih standardih. Njena posebnost je poleg tipičnih pohorskih začimb tudi ta, da je naravno prekajena s pohorskim bukovim lesom, kar ji daje edinstven okus. Ni prave slovenske velike noči brez avtohtone potice in velikonočnega kruha. Tega se zavedajo tudi v Sparu, zato so med ponudbo velikonočnega peciva še posebej ponosni na široko izbiro in številne okuse izdelkov, ki jih pečejo v Pekarni Spar ali pa jih ponujajo slovenski dobavitelji. Med njimi bi lahko izpostavili letošnjo Mlinotestov novost, Zlato potico ajdovko, ročno izdelano ajdovo potico z orehi in medom, pripravljeno iz slovenskih sestavin.

Osem novih SPAR Premium izdelkov s podpisom treh Michelinovih chefov

V vsej velikonočni ponudbi Spara pa ne gre spregledati novih izdelkov, ki so jih v Sparu razvili v sodelovanju s tremi chefi, prejemniki Michelinove zvezdice, Urošem Štefelinom, Urošem Fakučem in Gregorjem Vračkom. Za praznično velikonočno mizo so pripravili kar osem novih izdelkov, od SPAR Premium potice lešnik - oreh, SPAR Premium velikonočnega kruha z rozinami, SPAR Premium chefove torte višnja - pistacija, do SPAR Premium chefove šunke, marinirane z zelišči in cvetličnim medom, SPAR Premium tatarskega bifteka, SPAR Premium francoske solate ter dveh okusov bakalaja SPAR Premium (z olivami in s tartufi). Vsak izmed novih izdelkov Michelinovih chefov je pripravljen s skrbno izbranimi sestavinami, v katerih se prepletata tradicija in kreativnost chefov.  

Več

Že dvanajstič z dobrodelno praznično noto

Ob vsem tem pa podjetje Spar Slovenija ni pozabilo na tiste, ki jim v prazničnih dneh ni lahko. V četrtek in petek pred veliko nočjo bodo poslovodje Sparovih in Intersparovih trgovin že dvanajstič obiskale dvanajst materinskih domov po Sloveniji ter jih obdarile s prazničnimi dobrotami in paketi plenic za najmlajše ter jim polepšali praznike.

Za prazničen čas ponujajo v Sparu zanimive vsebine in nasvete

V predprazničnem času bo v vseh trgovinah SPAR še posebej izpostavljena pisana ponudba številnih izdelkov za peko in okraševanje, pa tudi barve in nalepke za samostojno barvanje jajc. Za številne ustvarjalne ideje pa so v Sparu pripravili zanimive vsebine:

Nagradna igra

Lov na besedni zaklad je nazaj! Ste pripravljeni na izziv? Na telefon naložite SPAR plus mobilno aplikacijo, poiščite igro SPARBECEDA in iz razpoložljivih črk sestavite čim več besed!

Več