03.11.2020

SPAR Slovenija razveselil živali s plemenitim poslanstvom

Sparova tradicionalna dobrodelna akcija »Veseli repki, iskreni nasmehi« že osmo leto zapored opozarja na pomen pravilnega odnosa do malih živali in hišnih ljubljenčkov. V tokratni akciji so v Sparu posebno pozornost namenili štirinožnim junakom s plemenitim poslanstvom, ki nesebično pomagajo ljudem. Skupaj s svojimi dobavitelji so namreč z donacijo hrane in priboljškov razveselili izjemne reševalne in terapevtske kužke ter pse pomočnike in vodnike. Pozabili pa niso niti na živali v stiski, saj so del donacije namenili društvom, ki skrbijo za zapuščene in prostoživeče mačke. Skupno so med sedem neprofitnih organizacij širom Slovenije razdelili več kot pol tone hrane.

Sparove donacije so se razveselili tudi Ambasadorji nasmeha (slika desno)

Veseli repki, iskreni nasmehi, donacija Ambasadorjem nasmeha

Psi veljajo za človekovega najboljšega prijatelja, saj imajo s svojo brezpogojno ljubeznijo, predanostjo in zvestobo izjemen vpliv na naše življenje. Nekateri od njih pa so tudi resnični junaki, ki nesebično pomagajo ljudem v stiski in med njimi širijo dobro voljo. SPAR Slovenija je v sklopu svoje dobrodelne akcije »Veseli repki, iskreni nasmehi« letos opozoril na plemenito vlogo, ki jo v naši družbi zavzemajo reševalni in terapevtski psi ter psi pomočniki in vodniki. V ta namen so na svoji spletni strani in družbenih omrežjih objavili simpatične dnevnike pasjih junakov iz štirih društev – Ambasadorji nasmeha, Kinološko društvo reševalnih psov Celje, Enota reševalnih psov Slovenije ter Center za šolanje psov vodnikov in psov pomočnikov SLO-CANIS. Spar je njihove varovance nato obdarili z donacijo hrane in priboljškov, ki jih bodo še posebej veseli po dobro opravljenem delu.

Ob sprejemu donacije je Tamara Jager iz Kinološkega društva reševalnih psov Celje povedala: »Vzgoja in šolanje reševalnega psa zahteva izjemno veliko časa, vztrajnosti in truda. Vse to pa je večkratno poplačano v trenutku, ko se z najdbo pogrešane osebe uspešno zaključi iskalna akcija. Tekom šolanja se med vodnikom in psom stke posebna vez. Kljub svojemu plemenitemu delu je tako psička Tia najboljši možni družinski član, ki je naša življenja napolnila s čisto, pristno in nesebično ljubeznijo. Zelo smo veseli, da je SPAR Slovenija prepoznal, kako nepogrešljivi in posebni so psi, ki pomagajo ljudem v stiski.«

Ob dnevu živali pa v Sparu tudi tokrat niso pozabili na živali v stiski. Ob pomoči svojih dobaviteljev so zbrali hrano in priboljške, ki so jih razdelili med tri društva, v katerih nudijo oskrbo zapuščenim in prostoživečim mačkam: Mestni mačjak, Mačja hiša in Mačja preja.  

KVIZ

Podarjamo 50 litrov sladoleda! Sodelujte v kvizu, osvežite svoje znanje in zadenite slastne sladoledne nagrade.

Sodelujte