4 genialni načini, kako psa ponovno navdušiti nad pasjimi briketi

Obstaja veliko dobrih razlogov, zakaj psa hraniti z briketi. Kakovostna suha hrana je namreč obogatena z vsemi hranilnimi snovmi, ki jih pes potrebuje za zdravje in vitalnost, kar pomaga vašega štirinožnega prijatelja ohranjati v optimalni telesni kondiciji. Suha briketirana hrana je obenem enostavna za shranjevanje, zaradi svoje trše teksture pa tudi krepi pasje zobe in dlesni. Da ne govorimo o lažjemu zagotavljanju čistoče, ki je še en razlog v prid suhi hrani. A kaj storiti, če je pri psu izginila želja po uživanju briketov? Poskusite te 4 genialne trike in malega navihanca ponovno navdušite nad hrustljavim obrokom v skledi.

Hišni ljubljenčki - Hrustljavo svež

Hrustljavo svež

Navlaženi in zmehčani briketi niso še nikoli razveselili pasjih gobčkov. Če želite, da bi briketi ohranili svojo hrustljavost in bili posledično psom bolj okusni, jih shranjujte v neprodušno zaprti posodi ali vrečki, najbolje na suhem in hladnem mestu. Pasjo skledo raje napolnite z manjšo porcijo briketov, ki jih po potrebi dosipajte, nikar pa jih ne puščajte v posodi “dokler se ne pojedo”. Vedno manj bodo sočni, verjetnost, da bo kuža izpraznil posodo, pa z vsako uro manjša manjša.  

Hišni ljubljenčki - Ko odkriješ toplo vodo …

Ko odkriješ toplo vodo …

Preprost način, kako suho hrano narediti bolj okusno, je, da jo navlažite s toplo vodo ali drugo tekočino (npr. bistro govejo juho). Količino prilagajajte po želji – lahko poskusite s toliko vode, da samo navlažite brikete, ali pa obrok spremenite v gosto “juho”. Tako navlaženi briketi bodo teknili predvsem seniorjem, ki se pogosto spopadajo z bolečimi dlesnimi, in tudi bolj občutljivim psom, ki so nagnjeni k bruhanju, driski in drugim prebavnim težavam. Tekočina namreč zmehča hrano, zaradi česar jo psi lažje pogoltnejo in prebavijo.  

Hišni ljubljenčki - Malo mešano

Malo mešano

Če bi lahko psi izbirali med briketi in mokro hrano, bi se jih večina odločila za mokro. Psom je namreč zaradi intenzivnejšega vonja in okusa mokra hrana enostavno bolj všeč. A zakaj ne bi združili najboljše z obeh svetov in psom ponudili kombinacijo briketov in mokre hrane – in to sočasno. Zelo verjetno je, da si bo izbirčen pes premislil in izpraznil posodo, če briketom dodate majhno količino konzervirane pasje hrane. Seveda lahko eksperimentirate tudi z dodajanjem pasjih priboljškov ali sestavin, ki jih psi obožujejo, na primer, arašidovega masla, kokosovega olja ali kozjega jogurta.  

Hišni ljubljenčki - Resnično genialen trik je …

Resnično genialen trik je …

da jih sploh ni treba izboljševati. Kupite brikete, ki jih bo kuža z veseljem grizljal tudi brez zgornjih nasvetov in zagotavljajo uravnotežen obrok (kar pomeni, da morajo biti vsa hranila in druge snovi v hrani v ravnovesju in predvsem v skladu s potrebami psa), so lahko prebavljivi, ne vsebujejo konzervansov ter so – psom še posebej pomembno – noro okusni. Naši navihančki obožujejo take, ki so pripravljeni iz najboljših sestavin in čim večjega deleža mesa (če je meso navedeno med prvimi tremi sestavinami, je to brez dvoma znak, ki ga iščete).
Med raznovrstno ponudbo pasje hrane in priboljškov SPARove znamke Scotty boste zagotovo našli brikete, mokro hrano in priboljške, ob kateri se bodo vašemu kosmatincu pocedile sline.  

Vedno upoštevajte …

Nikoli …

SPAR Scotty Nature
Občutljivi psi, ki jim ustreza naravna hrana

Scotty nature

●     100% mesni obroki ali obroki iz mešanice mesa in zelenjave
●     brez žitaric, primerna za občutljive pse
●     bio ali naravna popolna hrana za pse
●     brez aditivov (brez konzervansov, barvil, umetnih arom)
●     brez dodanega sladkorja
●     dodani minerali in vitamini za dobro počutje živali

SPAR Scotty Premium
Pasji gurmani, ki imajo radi prefinjene okuse

Scotty premium

●     prvovrstna hrana iz skrbno izbranih sestavin najvišje kakovosti
●     edinstvene kombinacije ter bogat okus
●     zagotavlja optimalno uravnotežene obroke
●     še več vitaminov in izbranih dodatkov
●     brez dodanega sladkorja, barvil in konzervansov
●     različno velike porcije in vrečke s ponovnim zapiranjem

SPAR Scotty
Nezahtevni psi z normalnim apetitom

Scotty

●     uravnotežene recepture
●     pomembni vitamini, beljakovine in druga hranila
●     na voljo v več okusih
●     kakovostna suha in mokra pasja hrana po dostopnih cenah
●     skrbno pripravljeni obroki, ki omogočajo psu, da ostane agilen

Več vem, bolje jem

Več vem, bolje jem – zmagovalna pot do uravnotežene prehrane … in SUPER NAGRAD! Sodeluj v tedenskih kvizih in osvoji kolo Merida, kolesarski dres Bahrain Victorious ali druge tedenske nagrade.

Sodeluj >>