
Domači španski prigrizki – tapasi
Tapasi niso le značilni španski prigrizki – so tudi simbol sproščenega druženja ob raznolikih okusih. Od preprostih oliv do imenitnih grižljajev z morskimi sadeži, tapasi ponujajo drobne trenutke uživanja, ki se prevesijo v prijeten španski večer. Za slastne grižljaje pa ni treba daleč, saj jih lahko pripravite kar doma. Poglejte, kako preprosto je.
Ko upoštevate teh pet preprostih načel, je ustvarjanje tapasov prava kulinarična igra – vsaka sestavina dobi svojo vlogo, vsak grižljaj pa svojo zgodbo. Potrebujete le nekaj idej za začetek, mi pa jih imamo ravno pri roki.
Tukaj je nekaj predlogov za okusne tapase, ki bodo navdušili tako ljubitelje morskih dobrot kot tudi privržence bolj klasičnih ali rastlinskih okusov:
Tapasi z morskimi sadeži
Za tapase z morskimi sadeži na oljčnem olju na hitro prepražite izbrano mešanico morskih sadežev, dodajte česen, da zadiši, peteršilj in ščep čilija. Ob koncu pokapljajte z limoninim sokom in oljčnim oljem. Postrezite na rezinah bagete, ki ste jih na hitro opekli z obeh strani. Na vsak kos namažite malo majoneze in dodajte morske sadeže.

Tapasi s sušeno salamo
Za preprost, a zelo okusen tapas, na tanko narežite suho salamo in pripravite rezine koruznega kruha. Namažite kose kruha s tepanado, ki jo iz oliv, kaper, česna, inčunov in oljčnega olja zmiksate kar doma. Vloženo pečeno papriko narežite na trakove, jih razporedite po kruhu in na vrhu naložite še rezine suhe salame.

Tapasi po vegansko
Za veganski tapas na tanko narežite melancane in bučke, na žaru ali ponvi jih zlato-rjavo popecite. Popecite tudi rezine polnozrnatega kruha, jih nežno podrgnite s česnom, namažite s humusom ali namazom iz avokada in obložite s pečeno zelenjavo. Posolite, potresite z origanom, na koncu pa še pokapljajte z oljčnim oljem.
