SPAR Dobro za naše otroke

DOBRO ZA NAŠE OTROKE

BIO IZDELKI, POSEBEJ IZBRANI ZA OTROKE

Pestra in uravnotežena prehrana ter zdrav način življenja sta pomembna dejavnika za ohranjanje zdravja, še posebej pri otrocih, saj ti še rastejo in se razvijajo. Številni izdelki vsebujejo veliko sladkorja in soli, zato je včasih pravi izziv izbrati bolj ustrezna živila za otroke.

Otroci in mladostniki v Sloveniji zaužijejo preveč sladkorja

Svetovna zdravstvena organizacija (SZO) priporoča, da omejimo vnos prostih sladkorjev pod 10 % dnevnega vnosa energije. Pri otrocih pa svetuje omejitev dnevnega vnosa prostih sladkorjev celo pod 5 %. To za povprečno telesno aktivnega odraslega predstavlja že slabi dve žlički sladkorja na dan.*

Večina slovenskih otrok dnevno zaužije več sladkorja kot je priporočljivo, kar lahko vodi v prekomerno naraščanje telesne teže. To se iz otroštva lahko prenese v najstniška leta in kasneje tudi v odraslo dobo ter se odraža s številnimi zdravstvenimi težavami.*

V SPAR-u vzpodbujamo boljše prehranjevalne navade otrok

V Sparu spodbujamo zdrav življenjski slog in uravnoteženo prehrano, zato v skladu s svojo vizijo znižujemo vsebnost sladkorja in soli v svojih izdelkih. V sodelovanju s priznanimi strokovnjaki pa smo skrbno preverili in na podlagi nacionalno prilagojenih prehranskih smernic SZO** izbrali BIO izdelke, ki so prilagojeni prehranskim potrebam otrok. Najdete jih pod oznako »SPAR Dobro za naše otroke«.

BIO izdelki pod oznako »SPAR Dobro za naše otroke« imajo sledeče prednosti:

so brez dodanih sladkorjev, vsebujejo lahko le naravno prisotne sladkorje

so iz ekološke pridelave

so brez palmovega olja

ne vsebujejo sladil

vsebnosti maščob, soli ali drugih snovi v izdelkih so skladne s kriteriji nacionalno prilagojenih prehranskih smernic Svetovne zdravstvene organizacije (SZO*).

Izbor izdelkov z oznako ‘SPAR Dobro za naše otroke’

** Vsebuje naravno prisotne sladkorje.

Spodbujanje dobrih življenjskih navad in podpora zdravju prijaznih odločitev sta usmeritvi, ki ju v Sparu Slovenija odgovorno krepimo. Zato smo pri razvoju novih izdelkov znamke SPAR še posebej skrbno usmerjeni v visoko kakovost in izdelke, s katerimi lahko prispevamo k uravnoteženi prehrani vseh generacij in vseh članov vaše družine. V naših trgovinah posebno skrb namenjamo tudi kakovostni sveži ponudbi tako na oddelkih sadja in zelenjave kot tudi svežega mesa in mlečnih izdelkov, ki so v uravnoteženi prehrani nepogrešljivi.

Varnost in kakovost vseh izdelkov znamke SPAR redno preverjamo na Biotehniški fakulteti v Ljubljani, pri slovenskem Nacionalnem laboratoriju za zdravje, okolje in hrano, Bureau Veritas, Inštitutu za nutricionistiko in drugih uglednih inštitucijah.

Pestra in uravnotežena prehrana ter zdrav način življenja sta, skupaj z nekaterimi drugimi dejavniki, pomembna za ohranjanje zdravja.

Prehrana si naciolnalni portal

Portal urejata Inštitut za nutricionistko in Nacionalni inštitut za javno zdravje, financira pa ga Ministrstvo za zdravje Republike Slovenije.

NASVET INŠTITUTA ZA NUTRICIONISTIKO:
Več o zdravem prehranjevanju in smernicah najdete na portalu www.prehrana.si.

Več vem, bolje jem

Več vem, bolje jem – zmagovalna pot do uravnotežene prehrane … in SUPER NAGRAD! Sodeluj v tedenskih kvizih in osvoji kolo Merida, kolesarski dres Bahrain Victorious ali druge tedenske nagrade.

Sodeluj >>