SPAR - Brez palmovega olja

Ohranimo tropske gozdove s SPAR izdelki, pri katerih smo opustili uporabo palmovega olja!

V SPARU DAJEMO PREDNOST TRAJNOSTNI PRIDELAVI

Z uporabo palmovega olja v prehrambeni industriji izgubljamo ogromno dreves, saj povečana potreba po pridobivanju palmovega olja povzroča pretirano sečnjo. Posledično se manjša odstotek kisika v zraku, dom pa izgubljajo tudi živali. Ker se v Sparu tega zavedamo, smo pri izdelavi več kot 60 izdelkov znamk SPAR opustili uporabo palmovega olja. Naš cilj je, da v največji možni meri nudimo izdelke trajnostne pridelave, ki ne škodujejo okolju.

Odpovejmo se palmovemu olju – ohranimo tropske deževne gozdove in živalske vrste v njem.

Seznam izdelkov SPAR, pri katerih smo opustili uporabo palmovega olja

Pomembne korake v povezavi z opuščanjem, uporabe palovega olja delamo tudi v naši Pekarni SPAR, kjer smo izpolnili že dve obljubi:

  • Pri vseh pekovskih izdelkih Pekarne SPAR smo opustili uporabo palovega olja.
  • Slasten in priljubljen krof Pekarne SPAR je brez palmovega olja.

Spoznajte krofe Pekarne SPAR!

Pridružite se voditelju Davidu Urankarju in vodji Pekarne SPAR, Boštjanu Kosu, in v videu obiščite našo Pekarno SPAR! Izvedeli boste, kako nastanejo izvrstni krofi, zakaj pravimo, da so trajnostni in koliko jih proizvedemo v času pusta. Ne pozabite, pripravljamo jih brez palmovega olja, vam pa jih ponudimo napolnjene z marmelado, posute s sladkorjem, in še tople.

VIDEO

Izbor Sparovih izdelkov, pri katerih smo opustili uporabo palmovega olja

NAVIJAJ IN ZADENI

Igraj nogometno igrico in zadeni super S BUDGET navijaški paket, vključno s SPAR darilno kartico v vrednosti 50 €. Naj se vroče navijaško poletje prične!

Igraj >>