Vsak dan se trudimo ustvarjati prijazno izkušnjo in zagotavljati pestro ter kakovostno izbiro.

Skupaj za boljši jutri

V Sparu smo ponosni, da smo pomemben partner lokalnemu okolju. Vsak dan se trudimo ustvarjati prijazno izkušnjo in zagotavljati pestro ter kakovostno izbiro. Omogočamo delovna mesta in spodbujamo razvoj potenciala tako posameznikov kot skupin. Skrbimo, da ima naše delovanje čim manjši vpliv na naravo. Pomagamo ohranjati kulturno in naravno dediščino. Srčno delimo dobro in prispevamo k lepšemu jutri tistih, ki tega sami ne zmorejo. Že več kot 30 let in tako bo tudi v prihodnje.

Razmišljaj EKOlogično

Z družbeno odgovorno akcijo spodbujamo ekološko ravnanje, večkratno uporabo nakupovalnih vrečk, manjšo potrošnjo plastičnih vrečk in trajnostno ravnanje. Trajnostno usmeritev pa udejanjamo tudi pri prenovi obstoječih in gradnji novih trgovin.

 

Več >>

Hrana ne sodi v smeti

 

V sklopu naše dolgoročne akcije Hrana ne sodi v smeti redno objavljamo uporabne nasvete ter izvirne recepte za čim boljši izkoristek hrane. Preberite tudi več o našem sodelovanju s humanitarnimi organizacijami, ki jim doniramo viške hrane.

 

Več >>

Dobro med nami

Verjamemo, da šteje vsako dobro delo. Zato se trudimo biti čim bolj vpeti v lokalno okolje in prispevati za dobre namene v naši bližini. Za dobrodelnost, kulturo, šport in okolje. Ponosni smo, da je tudi zaradi nas dobro ves čas med nami.

 

Več >>

Podpiramo tradicionalno, sezonsko, lokalno

Projekt Kuhnapato že 11 let z uporabno vsebino, neformalnimi učnimi načini ter sodobnimi motivacijskimi prijemi spodbuja mladostnike k zdravemu načinu prehranjevanja in tradicionalnim pristopom k pripravi obrokov. Naše podjetje projekt podpira že polnih 6 let. V vseh teh letih jim je uspelo mladino in širšo javnost spomniti na slovensko kulinarično tradicijo, najti pozabljene jedi naših prednikov ter povezati sezonsko-lokalne sestavine v zdrave in hranilne obroke.

 

Več >>

Naša zaveza: spreminjamo vsebnost sladkorja in soli

V Sparu se zavedamo svoje odgovornosti pri skrbi za javno zdravje in spodbujanju zdravega življenjskega sloga. S proizvajalci izdelkov znamke Spar smo sklenili partnerstvo, da vam dnevno zagotovimo pestro ponudbo kakovostnih izdelkov. Izbranim izdelkom smo tako spremenili vsebnost dodanega sladkorja in soli, ker vam želimo ponuditi drugačno izbiro. V okviru zaveze spodbujamo uživanje pestre in uravnotežene hrane ter zdrav življenjski slog.

 

Več >>

Naša zaveza za lepši jutri

Potapljači so iz reke Krke odstranili za cel zabojnik odpadkov

Klub za podvodne aktivnosti Novo mesto je v soboto, 11. septembra, pod okriljem Slovenske potapljaške zveze (SPZ) izvedel tradicionalno, že 28. akcijo čiščenja reke Krke in njenega obrežja.

Ob odprtju trgovine SPAR Cerkno donacija trem lokalnim organizacijam

SPAR Slovenija je v Cerknem 19. avgusta odprl že svojo 109. trgovino v verigi trgovin SPAR in INTERSPAR. Ob otvoritvi so med tri lokalne organizacije, ki so jih izbrali kupci, razdelili donacijo v vrednosti 3.000 evrov.

SPAR To Go obrok v okolju prijazni embalaži

V sklopu naše ekološke zaveze o dolgoročnem zmanjševanju količine plastike ves čas spreminjamo embalažo svojih izdelkov in uporabljamo biorazgradljive materiale.

Živalim v zavetiščih smo podarili hrano v vrednosti 10.000 evrov

Sparov album s sličicami najbolj neverjetnih živali Rekordomania 2 razkriva, kako veličasten je živalski svet. Ob pogledu na eksotične rekorderje pa v Sparu nismo pozabili na živali v stiski, ki v slovenskih zavetiščih čakajo novega lastnika in topel dom.  

BIO JOGURTI V OKOLJU PRIJAZNI EMBALAŽI

Ste vedeli, da imajo jogurtovi lončki SPAR Natur*pur s kartonskim ovojem 50 % MANJ PLASTIKE od jogurtov v običajnih plastičnih lončkih?