Skupaj za boljši jutri, SPAR
Vsak dan se trudimo ustvarjati prijazno izkušnjo in zagotavljati pestro ter kakovostno izbiro.

Skupaj za boljši jutri

V Sparu smo ponosni, da smo pomemben partner lokalnemu okolju. Vsak dan se trudimo ustvarjati prijazno izkušnjo in zagotavljati pestro ter kakovostno izbiro. Omogočamo delovna mesta in spodbujamo razvoj potenciala tako posameznikov kot skupin. Skrbimo, da ima naše delovanje čim manjši vpliv na naravo. Pomagamo ohranjati kulturno in naravno dediščino. Srčno delimo dobro in prispevamo k lepšemu jutri tistih, ki tega sami ne zmorejo. Že več kot 30 let in tako bo tudi v prihodnje.

SPAROV VODNIK ZA TRAJNOSTNO NAKUPOVANJE

Ponosno predstavljamo vodnik za trajnostno nakupovanje, ki je nastal v sodelovanju z Ekologi brez meja. Vodnik je prava zakladnica nasvetov, kjer lahko prav vsak najde kaj zase – ne glede na to, ali ste pri trajnostnem nakupovanju šele začetnik ali pa že izkušen mojster.

 

Prelistajte vodnik >>

SKUPAJ ZA MANJ PLASTIKE

Z družbeno odgovorno akcijo spodbujamo ekološko ravnanje, večkratno uporabo nakupovalnih vrečk, manjšo potrošnjo plastičnih vrečk in trajnostno ravnanje. Trajnostno usmeritev pa udejanjamo tudi pri prenovi obstoječih in gradnji novih trgovin.

 

Več >>

Dobro med nami

Verjamemo, da šteje vsako dobro delo. Zato se trudimo biti čim bolj vpeti v lokalno okolje in prispevati za dobre namene v naši bližini. Za dobrodelnost, kulturo, šport in okolje. Ponosni smo, da je tudi zaradi nas dobro ves čas med nami.

 

Več >>

Podpiramo tradicionalno, sezonsko, lokalno

Projekt Kuhnapato že 11 let z uporabno vsebino, neformalnimi učnimi načini ter sodobnimi motivacijskimi prijemi spodbuja mladostnike k zdravemu načinu prehranjevanja in tradicionalnim pristopom k pripravi obrokov. Naše podjetje projekt podpira že polnih 6 let. V vseh teh letih jim je uspelo mladino in širšo javnost spomniti na slovensko kulinarično tradicijo, najti pozabljene jedi naših prednikov ter povezati sezonsko-lokalne sestavine v zdrave in hranilne obroke.

 

Več >>

Hrana ne sodi v smeti

 

V sklopu naše dolgoročne akcije Hrana ne sodi v smeti redno objavljamo uporabne nasvete ter izvirne recepte za čim boljši izkoristek hrane. Preberite tudi več o našem sodelovanju s humanitarnimi organizacijami, ki jim doniramo viške hrane.

 

Več >>

Naša zaveza: spreminjamo vsebnost sladkorja in soli

V Sparu se zavedamo svoje odgovornosti pri skrbi za javno zdravje in spodbujanju zdravega življenjskega sloga. S proizvajalci izdelkov znamke Spar smo sklenili partnerstvo, da vam dnevno zagotovimo pestro ponudbo kakovostnih izdelkov. Izbranim izdelkom smo tako spremenili vsebnost dodanega sladkorja in soli, ker vam želimo ponuditi drugačno izbiro. V okviru zaveze spodbujamo uživanje pestre in uravnotežene hrane ter zdrav življenjski slog.

 

Več >>

Naša zaveza za lepši jutri

Očistimo Slovenijo digitalnih odpadkov
Očistimo Slovenijo digitalnih odpadkov

V Sparu Slovenija smo se pridružili akciji Očistimo Slovenijo digitalnih odpadkov, ki jo pod okriljem mreže Let's do it! v Sloveniji organizirajo Ekologi brez meja in o28 komunikacijska skupina. V času od 29. februarja do 16. marca naše zaposlene pozivamo, da pobrišejo čim več digitalne nesnage, podatek, koliko digitalnih odpadkov smo v celotnem podjetju uspeli počistiti, pa bomo ob koncu sporočili  organizatorjem akcije.

Potapljači so iz reke Krke odstranili za cel zabojnik odpadkov

Klub za podvodne aktivnosti Novo mesto je v soboto, 11. septembra, pod okriljem Slovenske potapljaške zveze (SPZ) izvedel tradicionalno, že 28. akcijo čiščenja reke Krke in njenega obrežja.

Ob odprtju trgovine SPAR Cerkno donacija trem lokalnim organizacijam

SPAR Slovenija je v Cerknem 19. avgusta odprl že svojo 109. trgovino v verigi trgovin SPAR in INTERSPAR. Ob otvoritvi so med tri lokalne organizacije, ki so jih izbrali kupci, razdelili donacijo v vrednosti 3.000 evrov.

SPAR To Go obrok v okolju prijazni embalaži

V sklopu naše ekološke zaveze o dolgoročnem zmanjševanju količine plastike ves čas spreminjamo embalažo svojih izdelkov in uporabljamo biorazgradljive materiale.

Živalim v zavetiščih smo podarili hrano v vrednosti 10.000 evrov

Sparov album s sličicami najbolj neverjetnih živali Rekordomania 2 razkriva, kako veličasten je živalski svet. Ob pogledu na eksotične rekorderje pa v Sparu nismo pozabili na živali v stiski, ki v slovenskih zavetiščih čakajo novega lastnika in topel dom.  

BIO JOGURTI V OKOLJU PRIJAZNI EMBALAŽI

Ste vedeli, da imajo jogurtovi lončki SPAR Natur*pur s kartonskim ovojem 50 % MANJ PLASTIKE od jogurtov v običajnih plastičnih lončkih?

NAVIJAJ IN ZADENI

Igraj nogometno igrico in zadeni super S BUDGET navijaški paket, vključno s SPAR darilno kartico v vrednosti 50 €. Naj se vroče navijaško poletje prične!

Igraj >>