Verjamemo, da šteje vsako dobro delo.

DOBRO MED NAMI

V Sparu si prizadevamo, da naše delovanje pozitivno vpliva na lokalne skupnosti in širšo družbo, družbeno odgovorno delovanje pa med drugim uresničujemo s številnimi donacijami različnim ustanovam in družbenim skupinam po Sloveniji. Pri izbiri prejemnikov donacij se osredotočamo na aktualne družbene izzive širom celotne Slovenije in na različnih področjih – od športa, kulture, okolja in zdravstva do socialnih stisk ter vzgoje in izobraževanja – povsod, kjer lahko prispevamo k varovanju okolja in boljši kakovosti življenja posameznikov. Letno namenimo skupno za donacije – stvarne in denarne – preko milijon evrov.

DOBRODELNOST

ŠPORT

KULTURA

KUHNAPATO

Donacija lokalnim društvom ob otvoritvi 112. trgovine Spar

Spar Slovenija je v Bovcu v začetku meseca odprl že svojo 112. trgovino in ob tej priložnosti podprl tri lokalne organizacije. Skupno donacijo v višini 3.000 evrov so po glasovanju kupcev razdelili med Prostovoljno gasilsko društvo Bovec, Tekaško društvo Bovec ter Vrtec Bovec.

Potapljači so skupaj z otroki Blejsko jezero očistili za skoraj pol tone odpadkov

Akciji so se pridružili tudi otroci dveh okoliških osnovnih šol in s skupnimi močmi jim je uspelo nabrati skoraj pol tone odpadkov. Projekt je že četrtič podprlo tudi podjetje Spar Slovenija, ki v sodelovanju s SPZ čisti slovenske vode že od leta 2017.

Obdarili 100 otrok in jim napolnili šolske torbe z novimi potrebščinami

SPAR Slovenija je tudi letos v sodelovanju z Zvezo prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje pomagal osnovnošolcem iz socialno šibkejših okolij napolniti torbe s potrebščinami, ki jih bodo septembra potrebovali za vesel in samozavesten vstop v novo šolsko leto.