Verjamemo, da šteje vsako dobro delo.

DOBRO MED NAMI

V Sparu si prizadevamo, da naše delovanje pozitivno vpliva na lokalne skupnosti in širšo družbo, družbeno odgovorno delovanje pa med drugim uresničujemo s številnimi donacijami različnim ustanovam in družbenim skupinam po Sloveniji. Pri izbiri prejemnikov donacij se osredotočamo na aktualne družbene izzive širom celotne Slovenije in na različnih področjih – od športa, kulture, okolja in zdravstva do socialnih stisk ter vzgoje in izobraževanja – povsod, kjer lahko prispevamo k varovanju okolja in boljši kakovosti življenja posameznikov. Letno namenimo skupno za donacije – stvarne in denarne – preko milijon evrov.

DOBRODELNOST

ŠPORT

KULTURA

KUHNAPATO

Potapljači so že tridesetič čistili Blejsko jezero

Društvo za podvodne dejavnosti Bled (DPD Bled) je pod okriljem Slovenske potapljaške zveze (SPZ) v sodelovanju z Ribiško družino Bled, Občino Bled, Infrastrukturo Bled in Nacionalnim inštitutom za biologijo (NIB) v soboto, 20. maja, izvedlo 30. čistilno akcijo Blejskega jezera.  

Donacija lokalnim društvom ob prenovi trgovine SPAR na Jesenicah

Spar Slovenija je na Jesenicah 23. februarja odprl prenovljeno trgovino in ob tej priložnosti podprl tri lokalne organizacije. Skupno donacijo v višini 3.000 evrov so po glasovanju kupcev razdelili med Prostovoljno gasilsko društvo Jesenice, Glasbeno šolo Jesenice ter Košarkarski klub Jesenice.

Donacija lokalnim društvom ob otvoritvi 112. trgovine Spar

Spar Slovenija je v Bovcu v začetku meseca odprl že svojo 112. trgovino in ob tej priložnosti podprl tri lokalne organizacije. Skupno donacijo v višini 3.000 evrov so po glasovanju kupcev razdelili med Prostovoljno gasilsko društvo Bovec, Tekaško društvo Bovec ter Vrtec Bovec.

Potapljači so skupaj z otroki Blejsko jezero očistili za skoraj pol tone odpadkov

Akciji so se pridružili tudi otroci dveh okoliških osnovnih šol in s skupnimi močmi jim je uspelo nabrati skoraj pol tone odpadkov. Projekt je že četrtič podprlo tudi podjetje Spar Slovenija, ki v sodelovanju s SPZ čisti slovenske vode že od leta 2017.

Obdarili 100 otrok in jim napolnili šolske torbe z novimi potrebščinami

SPAR Slovenija je tudi letos v sodelovanju z Zvezo prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje pomagal osnovnošolcem iz socialno šibkejših okolij napolniti torbe s potrebščinami, ki jih bodo septembra potrebovali za vesel in samozavesten vstop v novo šolsko leto.