Verjamemo, da šteje vsako dobro delo.

Dobro med nami

Zato se trudimo biti čim bolj vpeti v lokalno okolje in prispevati za dobre namene v naši bližini. Za dobrodelnost, kulturo, šport in okolje. Ponosni smo, da je tudi zaradi nas dobro ves čas med nami.

500 otrok smo presenetili z novimi šolskimi zvezki

Skupaj z Zvezo prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje smo ponovno obdarili otroke iz socialno ogroženih družin. Tokrat smo donacijo izvedli v sklopu vseslovenske dobrodelne akcije Deželak Junak in 500 otrokom podarili zvezke.

Spar namenil 10.000 evrov za prihodnost slovenske košarke

 Z donacijo je omogočil nakup nove športne opreme, 250 mladih košarkarjev pa popeljal na nepozabno športno doživetje z ekskluzivnim ogledom tekme med reprezentancama Slovenije in Hrvaške v ljubljanskih Stožicah.

Potapljači ohranjajo čistočo slovenskega morja

V soboto, 4. junija, je v Fiesi potekal Dan potapljačev Slovenije. Osrednjega potapljaškega dogodka, ki je tudi najbolj priljubljen pri nas, se je letos udeležilo približno 250 potapljačev in ljubiteljev potapljanja.

Potapljači so skupaj z otroki Blejsko jezero očistili za skoraj pol tone odpadkov

Akciji so se pridružili tudi otroci dveh okoliških osnovnih šol in s skupnimi močmi jim je uspelo nabrati skoraj pol tone odpadkov. Projekt je že četrtič podprlo tudi podjetje Spar Slovenija, ki v sodelovanju s SPZ čisti slovenske vode že od leta 2017.

SPAR Slovenija podaril 10.000 evrov otrokom z učnimi in bralnimi težavami

SPAR Slovenija je maja 2022, predal donacijo v skupni vrednosti 10.000 EUR trem izbranim ustanovam, ki pomagajo otrokom z učnimi in bralnimi težavami.

Potapljači so Ljubljanico očistili za okoli tono odpadkov

V okviru akcije, ki jo je petič zapored podprlo tudi podjetje Spar Slovenija, so potapljači ponovno združili ljubezen do potapljanja in čut do narave ter Ljubljanico očistili za približno tono odpadkov.

Spar Slovenija z donacijo 5.000 evrov podprl Čebelarsko zvezo Slovenije

Tudi letošnjo izdajo albuma Rekordomania je Spar pospremil z družbeno odgovorno akcijo in podprl slovensko čebelarstvo. 5.000 evrov od prodaje albumov je namreč namenil Čebelarski zvezi Slovenije za izvajanje apiterapije za otroke.

Spar je za veliko noč že desetič obdaroval materinske domove po Sloveniji

Podjetje Spar Slovenija je v sklopu tradicionalne dobrodelne akcije v dneh pred veliko nočjo že desetič zapored obdarilo materinske domove po Sloveniji.  

V Sparu so decembra zbrali kar 45 ton hrane za družine v stiski

Ob koncu preteklega leta so dobrodelna organizacija Anina zvezdica, kupci in Spar Slovenija  ponovno združili moči v decembrski akciji Pomagajmo skupaj.  

Spar v Lescah podprl tri organizacije

Ob odprtju novega hipermarketa Spar v Lescah so zaposleni izbrali tri lokalna društva, kupci pa so z glasovanjem določili višino donacije, ki jo je prejelo posamezno društvo.

Covid oddelke po Sloveniji razveselili s 70 tortami

Spar Slovenija je pred božično-novoletnimi prazniki v znak zahvale za požrtvovalno delo naše zdravnike, medicinske sestre in preostale zdravstvene delavce na covid oddelkih razveselil s kar 70 okusnimi tortami.

Covid oddelek UKC Ljubljana razveselili s toplim kosilom

Zaposleni v Restavraciji Interspar Citypark pa so na lastno pobudo za covid oddelek UKC Ljubljana skuhali še golaž in se jim tako zahvalili za požrtvovalno delo, ki ga vsakodnevno opravljajo.

Spar v Ivančni Gorici podprl delovanje treh organizacij

SPAR Slovenija je v Ivančni Gorici odprl svojo že 110. trgovino v verigi trgovin SPAR in INTERSPAR. Ob otvoritvi so namenili donacijo v skupni vrednosti 3.000 evrov trem lokalnim organizacijam, ki so jih izbrali Sparovi zaposleni.

Na Ravnah na Koroškem se je odprla 111. trgovina SPAR

Otvoritev hipermarketa SPAR Ravne Javornik, ki se je odvila  9. decembra, je potekala v duhu dobrodelnosti. Spar Slovenija je s pomočjo obiskovalcev razdelil donacijo v višini 3.000 evrov in z njo podprl tri lokalne organizacije.

Spar Slovenija male borce obdaril z več kot 120 igračami

Spar Slovenija je v okviru tradicionalne praznične akcije ponovno združil moči s svojimi dobavitelji, zbral raznovrstne igrače ter tokrat razveselil male in velike junake iz društev Križemrok, Viljem Julijan in Junaki 3. nadstropja.  

Otvoritev nove trgovine SPAR v Lescah

Ob odprtju so trem lokalnim organizacijam namenili donacijo v skupni vrednosti 3.000 evrov. Pri tem je vključilo tudi kupce, ki so lahko z žetoni v trgovini glasovali za višino donacije, ki so jo prejela vsaka izmed organizacij.  

Spar Slovenija skupaj z dobavitelji podaril tono hrane za reševalne in terapevtske živali

V okviru svoje družbeno odgovorne akcije »Veseli repki, iskreni nasmehi«, Spar Slovenija že 9. leto zapored opozarja na spoštljiv in odgovoren odnos do živali.

Spar izdelal inovativen Trajnostni kruh in osrečil kar 100 slovenskih družin

V podjetju Spar Slovenija so v luči letošnjega svetovnega dneva hrane, v sodelovanju s priznanim chefom Markom Pavčnikom pripravili prav posebno akcijo »Iz tega kruha bo moka«.

Ob odprtju trgovine SPAR Cerkno donacija trem lokalnim organizacijam

SPAR Slovenija je v Cerknem 19. avgusta odprl že svojo 109. trgovino v verigi trgovin SPAR in INTERSPAR. Ob otvoritvi so med tri lokalne organizacije, ki so jih izbrali kupci, razdelili donacijo v vrednosti 3.000 evrov.  

Obdarili 100 otrok in jim napolnili šolske torbe z novimi potrebščinami

SPAR Slovenija je tudi letos v sodelovanju z Zvezo prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje pomagal osnovnošolcem iz socialno šibkejših okolij napolniti torbe s potrebščinami, ki jih bodo septembra potrebovali za vesel in samozavesten vstop v novo šolsko leto.   

Dobrodelnega devetošolca Vida pri zbiranju sredstev podprl tudi Spar Slovenija

Vida, ki je sin njihove dolgoletne sodelavke, je podprlo tudi podjetje Spar Slovenija in za licitacijo prispevalo košarkarsko žogo iz Košarkarske zveze Slovenije. Osnovni šoli Nazarje pa bodo v Sparu donirali dodatnih tisoč evrov.

Ob odprtju trgovine SPAR Pilon donacija trem lokalnim organizacijam

SPAR Slovenija je v nakupovalnem centru Pilon Trbovlje konec maja odprl svojo že 108. trgovino v verigi trgovin SPAR in INTERSPAR. Ob otvoritvi so razdelili donacijo 3.000 evrov trem lokalnim organizacijam, za katere so glasovali kupci.

Podpiramo tradicionalno, sezonsko, lokalno

Projekt Kuhnapato že 11 let z uporabno vsebino, neformalnimi učnimi načini ter sodobnimi motivacijskimi prijemi spodbuja mladostnike k zdravemu načinu prehranjevanja in tradicionalnim pristopom k pripravi obrokov. Naše podjetje projekt podpira že polnih 6 let.

Dobrodelni ob otvoritvi nove trgovine SPAR Drska

SPAR Slovenija je 4. marca v krajevni skupnosti Drska odprl svojo že 107. trgovino v verigi trgovin SPAR in INTERSPAR. Ob otvoritvi so namenili donacijo 3.000 evrov lokalni organizaciji, za katero so glasovali kupci.  

Živalim v zavetiščih smo podarili hrano v vrednosti 10.000 evrov

V želji po pomoči zavetiškim kosmatincem ter delavcem in prostovoljcem, ki požrtvovalno skrbijo zanje, smo del sredstev od prodaje albumov v Sparu namenili nakupu pasje in mačje hrane Scotty in Molly Premium.