Verjamemo, da šteje vsako dobro delo.

DOBRO MED NAMI

V Sparu si prizadevamo, da naše delovanje pozitivno vpliva na lokalne skupnosti in širšo družbo, družbeno odgovorno delovanje pa med drugim uresničujemo s številnimi donacijami različnim ustanovam in družbenim skupinam po Sloveniji. Pri izbiri prejemnikov donacij se osredotočamo na aktualne družbene izzive širom celotne Slovenije in na različnih področjih – od športa, kulture, okolja in zdravstva do socialnih stisk ter vzgoje in izobraževanja – povsod, kjer lahko prispevamo k varovanju okolja in boljši kakovosti življenja posameznikov. Letno namenimo skupno za donacije – stvarne in denarne – preko milijon evrov.

DOBRODELNOST

ŠPORT

KULTURA

KUHNAPATO

Pomoč za skupno moč, SPAR

Pomoč za skupno moč

Dogodki, povezani z izrednimi vremenskimi razmerami in posledicami le-teh, so se tako ali drugače dotaknili vsakega od nas. V SPARu smo se z donacijami takoj odzvali na stisko ljudi na območjih, ki so zaradi vremenskih razmer utrpela največ škode, obenem pa nismo pozabili tudi na svoje zaposlene.

Na terenu smo s hrano in pijačo priskočili na pomoč:

  • gasilskim društvom Idrija, Dravograd, Kamnik, Nazarje, Prevalje, Ravne na Koroškem, Zreče in Bovec;
  • občini Dravograd;
  • društvu za celiakijo Koroška;
  • civilni zaščiti Medvode;
  • SIBAHE slovenski banki hrane

Gasilski brigadi Ljubljana smo donirali 100 kg kruha iz pekarne SPAR, v Dravogradu pa smo cel kamion svežih izdelkov, ki so bili sicer namenjeni v naši trgovini Spar Prevalje in Spar ravne na Koroškem, predali gasilcem, ki so izdelke dostavljali ljudem na prizadetih in težko dostopnih območjih po celotni Koroški. V sodelovanju z IPO Slovenija (Mednarodna policijska organizacija) smo na prizadeta območja donirali meso in zelenjavo, da so se pripravili obroki za lokalne prebivalce.

Naše zaposlene postavljamo na prvo mesto
Sodelavcem, ki so bili oškodovani, omogočamo odsotnost in možnost koriščenja izrednega dopusta, tistim, ki jih je ujma najbolj prizadela, pa bomo nudili tudi solidarnostno pomoč. V ta namen bomo obravnavali vloge naših zaposlenih in pomagali tistim, ki so zaradi poplav utrpeli hujšo materialno škodo.

Verjamemo, da bomo s predanostjo in solidarnostjo premagali tudi to preizkušnjo ter kot že mnogokrat dokazali, da smo pripravljeni priskočiti na pomoč – za skupno moč.  

Z Rdečim križem Slovenije zbiramo izdelke za prizadete ob poplavah

Skupaj z Rdečim križem Slovenije smo organizirali akcijo zbiranja izdelkov za dnevno rabo, ki jih razdelimo med prizadete ob poplavah. Hrano z daljšim rokom uporabe in higienske pripomočke lahko kupci od 10. avgusta dalje darujejo v označene zbirne vozičke v trgovinah SPAR in INTERSPAR po Sloveniji, nato pa jih bodo prostovoljci Rdečega križa Slovenije razdelili vsem, ki so potrebni pomoči.

Kupci imajo možnost darovati hrano z daljšim rokom uporabe, pa tudi higienske pripomočke in čistila v označene vozičke Rdečega križa Slovenije. Kupci lahko prispevajo izdelke, namenjene hitri pripravi in zaužitju, ki se na terenu ne zmočijo, npr. konzervirane jedi, namazi, omake, vloženo sadje in zelenjava, čokolino, marmelada, med, testenine, polenta, zdrob, mleko, olje, kis, kava, sladkarije, slani prigrizki … pa tudi izdelke za osebno nego, plenice, brisače in čistila.   

Potapljači so že tridesetič čistili Blejsko jezero

Društvo za podvodne dejavnosti Bled (DPD Bled) je pod okriljem Slovenske potapljaške zveze (SPZ) v sodelovanju z Ribiško družino Bled, Občino Bled, Infrastrukturo Bled in Nacionalnim inštitutom za biologijo (NIB) v soboto, 20. maja, izvedlo 30. čistilno akcijo Blejskega jezera.  

Potapljači so ob dnevu Zemlje Ljubljanico očistili za skoraj tono odpadkov

V okviru čistilne akcije, ki jo je šestič zapored podprlo podjetje Spar Slovenija, so Ljubljanico očistili za skoraj tono odpadkov.

Spar je za veliko noč že enajstič obdaroval materinske domove po Sloveniji

Podjetje Spar Slovenija je v sklopu tradicionalne dobrodelne akcije v dneh pred veliko nočjo že enajstič zapored obdarilo materinske domove po Sloveniji.  

Dobrodelna akcija v okviru kampanje »SPAR Online za en opravek manj«

Pri SPAR Online so v marcu začeli s posebno kampanjo, »SPAR Online za en opravek manj«, namenjeno mladim družinam, ki ima po vrhu še dobrodelno noto.

Donacija lokalnim društvom ob prenovi trgovine SPAR na Jesenicah

Spar Slovenija je na Jesenicah 23. februarja odprl prenovljeno trgovino in ob tej priložnosti podprl tri lokalne organizacije. Skupno donacijo v višini 3.000 evrov so po glasovanju kupcev razdelili med Prostovoljno gasilsko društvo Jesenice, Glasbeno šolo Jesenice ter Košarkarski klub Jesenice.

Spar Slovenija je namenil 5.000 evrov za oskrbo otrok s presnovnimi motnjami

Društvu za pomoč otrokom s presnovnimi motnjami, ki deluje v okviru Pediatrične kliniki v Ljubljani, je Spar Slovenija podaril 5.000 evrov.  

SPAR Slovenija stanovalcem oskrbovanih stanovanj na Bledu priskrbel defibrilator

Spar Slovenija je stanovalcem blejskih oskrbovanih stanovanj v lasti Nepremičninskega sklada pokojninskega in invalidskega zavarovanja (PIZ) podaril avtomatski zunanji defibrilator ter jim tako olajšal nudenje prve pomoči v primeru srčnega zastoja.   

Spar Slovenija in Eta Kamnik z Naturetinimi obroki hrane pomagata socialno ranljivim

V sklopu dobrodelne akcije »Dva tisoč obrokov za brezdomce«, v kateri sta se povezala Spar Slovenija in Eta Kamnik, so v zavetišča za brezdomne osebe, varne hiše in dnevne centre od novembra dostavili že dobrih 1.300 obrokov hrane.

Donacija lokalnim društvom ob otvoritvi 112. trgovine Spar

Spar Slovenija je v Bovcu v začetku meseca odprl že svojo 112. trgovino in ob tej priložnosti podprl tri lokalne organizacije. Skupno donacijo v višini 3.000 evrov so po glasovanju kupcev razdelili med Prostovoljno gasilsko društvo Bovec, Tekaško društvo Bovec ter Vrtec Bovec.

Spar Slovenija Anini zvezdici podaril 10.000 evrov za družine v stiski

Dobrodelna organizacija Anina zvezdica in Spar Slovenija letos pišeta že enajsto poglavje tradicionalne praznične akcije »Pomagajmo skupaj«.

Otroški kirurgiji UKC Maribor so v Sparu priskrbeli nove pižame
Otroški kirurgiji UKC Maribor so v Sparu priskrbeli nove pižame

V podjetju Spar Slovenija so namenili 2.000 evrov za izdelavo novih otroških pižam, ki jih bodo uporabljali bolniki, hospitalizirani na Otroški kirurgiji UKC Maribor.

Spar Slovenija je otrokom v stiski praznike polepšal z igračami
Spar Slovenija je otrokom v stiski praznike polepšal z igračami

V decembrskem času Spar Slovenija že vrsto let z igračami lepša praznike otrokom, ki se nahajajo v različnih življenjskih stiskah.

Spar Slovenija deseto leto zapored obdaroval male živali z donacijo hrane in priboljškov

Podjetje Spar Slovenija je v sklopu svoje tradicionalne akcije »Veseli repki, iskreni nasmehi« že deseto leto zapored obdarovalo male štirinožne prijatelje.  

500 otrok presenetili z novimi šolskimi zvezki
500 otrok smo presenetili z novimi šolskimi zvezki

Skupaj z Zvezo prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje smo ponovno obdarili otroke iz socialno ogroženih družin. Tokrat smo donacijo izvedli v sklopu vseslovenske dobrodelne akcije Deželak Junak in 500 otrokom podarili zvezke.

jancermelj.com jancermelj.com
Spar namenil 10.000 evrov za prihodnost slovenske košarke

 Z donacijo je omogočil nakup nove športne opreme, 250 mladih košarkarjev pa popeljal na nepozabno športno doživetje z ekskluzivnim ogledom tekme med reprezentancama Slovenije in Hrvaške v ljubljanskih Stožicah.

Potapljači ohranjajo čistočo slovenskega morja
Potapljači ohranjajo čistočo slovenskega morja

V soboto, 4. junija, je v Fiesi potekal Dan potapljačev Slovenije. Osrednjega potapljaškega dogodka, ki je tudi najbolj priljubljen pri nas, se je letos udeležilo približno 250 potapljačev in ljubiteljev potapljanja.

Potapljači so skupaj z otroki Blejsko jezero očistili za skoraj pol tone odpadkov

Akciji so se pridružili tudi otroci dveh okoliških osnovnih šol in s skupnimi močmi jim je uspelo nabrati skoraj pol tone odpadkov. Projekt je že četrtič podprlo tudi podjetje Spar Slovenija, ki v sodelovanju s SPZ čisti slovenske vode že od leta 2017.

SPAR Slovenija podaril 10.000 evrov otrokom z učnimi in bralnimi težavami

SPAR Slovenija je maja 2022, predal donacijo v skupni vrednosti 10.000 EUR trem izbranim ustanovam, ki pomagajo otrokom z učnimi in bralnimi težavami.

jancermelj.com jancermelj.com
Potapljači so Ljubljanico očistili za okoli tono odpadkov

V okviru akcije, ki jo je petič zapored podprlo tudi podjetje Spar Slovenija, so potapljači ponovno združili ljubezen do potapljanja in čut do narave ter Ljubljanico očistili za približno tono odpadkov.

Spar Slovenija z donacijo 5.000 evrov podprl Čebelarsko zvezo Slovenije

Tudi letošnjo izdajo albuma Rekordomania je Spar pospremil z družbeno odgovorno akcijo in podprl slovensko čebelarstvo. 5.000 evrov od prodaje albumov je namreč namenil Čebelarski zvezi Slovenije za izvajanje apiterapije za otroke.

Spar je za veliko noč že desetič obdaroval materinske domove po Sloveniji

Podjetje Spar Slovenija je v sklopu tradicionalne dobrodelne akcije v dneh pred veliko nočjo že desetič zapored obdarilo materinske domove po Sloveniji.  

Potapljači so reko Dravo očistili za cel zabojnik odpadkov

V soboto, 19. marca, je potekala jubilejna 30. mednarodna ekološko-čistilna akcija DRAVA 2022 z naslovom »Ni nam vseeno!«.

V Sparu so decembra zbrali kar 45 ton hrane za družine v stiski

Ob koncu preteklega leta so dobrodelna organizacija Anina zvezdica, kupci in Spar Slovenija  ponovno združili moči v decembrski akciji Pomagajmo skupaj.  

Donacija lokalnim društvom ob otvoritvi 111. trgovine SPAR
Donacija lokalnim društvom ob otvoritvi 111. trgovine SPAR

Spar Slovenija je na Ravnah na Koroškem v začetku meseca odprl že svojo 111. trgovino in ob tej priložnosti podprl tri lokalne organizacije.

Spar v Lescah podprl tri organizacije

Ob odprtju novega hipermarketa Spar v Lescah so zaposleni izbrali tri lokalna društva, kupci pa so z glasovanjem določili višino donacije, ki jo je prejelo posamezno društvo.

Covid oddelke po Sloveniji razveselili s 70 tortami
Covid oddelke po Sloveniji razveselili s 70 tortami

Spar Slovenija je pred božično-novoletnimi prazniki v znak zahvale za požrtvovalno delo naše zdravnike, medicinske sestre in preostale zdravstvene delavce na covid oddelkih razveselil s kar 70 okusnimi tortami.

Covid oddelek UKC Ljubljana razveselili s toplim kosilom
Covid oddelek UKC Ljubljana razveselili s toplim kosilom

Zaposleni v Restavraciji Interspar Citypark pa so na lastno pobudo za covid oddelek UKC Ljubljana skuhali še golaž in se jim tako zahvalili za požrtvovalno delo, ki ga vsakodnevno opravljajo.

Spar v Ivančni Gorici podprl delovanje treh organizacij

SPAR Slovenija je v Ivančni Gorici odprl svojo že 110. trgovino v verigi trgovin SPAR in INTERSPAR. Ob otvoritvi so namenili donacijo v skupni vrednosti 3.000 evrov trem lokalnim organizacijam, ki so jih izbrali Sparovi zaposleni.

Na Ravnah na Koroškem se je odprla 111. trgovina SPAR

Otvoritev hipermarketa SPAR Ravne Javornik, ki se je odvila  9. decembra, je potekala v duhu dobrodelnosti. Spar Slovenija je s pomočjo obiskovalcev razdelil donacijo v višini 3.000 evrov in z njo podprl tri lokalne organizacije.

Spar Slovenija male borce obdaril z več kot 120 igračami

Spar Slovenija je v okviru tradicionalne praznične akcije ponovno združil moči s svojimi dobavitelji, zbral raznovrstne igrače ter tokrat razveselil male in velike junake iz društev Križemrok, Viljem Julijan in Junaki 3. nadstropja.  

Otvoritev nove trgovine SPAR v Lescah

Ob odprtju so trem lokalnim organizacijam namenili donacijo v skupni vrednosti 3.000 evrov. Pri tem je vključilo tudi kupce, ki so lahko z žetoni v trgovini glasovali za višino donacije, ki so jo prejela vsaka izmed organizacij.  

Spar Slovenija skupaj z dobavitelji podaril tono hrane za reševalne in terapevtske živali

V okviru svoje družbeno odgovorne akcije »Veseli repki, iskreni nasmehi«, Spar Slovenija že 9. leto zapored opozarja na spoštljiv in odgovoren odnos do živali.

Spar izdelal inovativen Trajnostni kruh in osrečil kar 100 slovenskih družin

V podjetju Spar Slovenija so v luči letošnjega svetovnega dneva hrane, v sodelovanju s priznanim chefom Markom Pavčnikom pripravili prav posebno akcijo »Iz tega kruha bo moka«.

Ob odprtju trgovine SPAR Cerkno donacija trem lokalnim organizacijam

SPAR Slovenija je v Cerknem 19. avgusta odprl že svojo 109. trgovino v verigi trgovin SPAR in INTERSPAR. Ob otvoritvi so med tri lokalne organizacije, ki so jih izbrali kupci, razdelili donacijo v vrednosti 3.000 evrov.  

Obdarili 100 otrok in jim napolnili šolske torbe z novimi potrebščinami

SPAR Slovenija je tudi letos v sodelovanju z Zvezo prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje pomagal osnovnošolcem iz socialno šibkejših okolij napolniti torbe s potrebščinami, ki jih bodo septembra potrebovali za vesel in samozavesten vstop v novo šolsko leto.   

Dobrodelnega devetošolca Vida pri zbiranju sredstev podprl tudi Spar Slovenija

Vida, ki je sin njihove dolgoletne sodelavke, je podprlo tudi podjetje Spar Slovenija in za licitacijo prispevalo košarkarsko žogo iz Košarkarske zveze Slovenije. Osnovni šoli Nazarje pa bodo v Sparu donirali dodatnih tisoč evrov.

Ob odprtju trgovine SPAR Pilon donacija trem lokalnim organizacijam

SPAR Slovenija je v nakupovalnem centru Pilon Trbovlje konec maja odprl svojo že 108. trgovino v verigi trgovin SPAR in INTERSPAR. Ob otvoritvi so razdelili donacijo 3.000 evrov trem lokalnim organizacijam, za katere so glasovali kupci.

Podjetje MARS – donacija Anini zvezdici
Donacija zdravstvenim delavcem

Donacijo smo namenili bolnišnicam s Covid oddelki.

Dobrodelni ob otvoritvi nove trgovine SPAR Drska

SPAR Slovenija je 4. marca v krajevni skupnosti Drska odprl svojo že 107. trgovino v verigi trgovin SPAR in INTERSPAR. Ob otvoritvi so namenili donacijo 3.000 evrov lokalni organizaciji, za katero so glasovali kupci.  

Živalim v zavetiščih smo podarili hrano v vrednosti 10.000 evrov

V želji po pomoči zavetiškim kosmatincem ter delavcem in prostovoljcem, ki požrtvovalno skrbijo zanje, smo del sredstev od prodaje albumov v Sparu namenili nakupu pasje in mačje hrane Scotty in Molly Premium.

KVIZ

Podarjamo 50 litrov sladoleda! Sodelujte v kvizu, osvežite svoje znanje in zadenite slastne sladoledne nagrade.

Sodelujte