SPAR čistimo slovenske vode

Že 6. leto čistimo slovenske vode

Skupaj s Slovensko potapljaško zvezo za zmanjšanje onesnaženosti slovenskih rek in ohranjanje vodnih ekosistemov.

V SPAR Slovenija že od leta 2017 ponosno podpiramo čistilne akcije Slovenske potapljaške zveze (SPZ) in si tako aktivno prizadevamo za ohranjanje čistosti slovenskih voda. V tem času smo izvedli že 14 čistilnih akcij, in sicer čiščenje Ljubljanice, Mure, Drave, Save, Ščavnice, Blejskega jezera, Soboškega jezera, obale Fiese ter Krke.

Ponosni smo, da smo v marcu podprli prvo letošnjo čistilno akcijo. Potapljači so čistili strugo, ostali udeleženci pa nabrežje reke Drave v Mariboru.
To pa je zgolj začetek, saj bomo v letošnjem letu Slovenski potapljaški zvezi pomagali očistiti tudi:

  • reko Ljubljanico,
  • Blejsko jezero ter
  • obalo Fiese.

Vse navedene akcije izvajamo v sklopu svojega trajnostno naravnanega projekta Skupaj za boljši jutri, s katerim svoje kupce nagovarjamo k ekološkem ravnanju in sprejemanju okolju prijaznejših nakupnih odločitev.

Ob dnevu Zemlje očistili Ljubljanico

Ob svetovnem dnevu Zemlje smo v SPARu že šesto leto zapored podprli 32. tradicionalno čiščenje Ljubljanice in njenih nabrežij.  

Čistilno akcijo so izvedli člani DPA Vivere in Slovenske potapljaške zveza v sodelovanju z Mestno občino Ljubljana, dogajanje pa je spremljal voditelj Nik Škrlec, s katerim že več let sodelujemo pri našem trajnostno naravnanem projektu Skupaj za boljši jutri.

In kakšen je bil ulov? Iz Ljubljanice so potegnili skoraj tono najrazličnejših odpadkov, kot so motorna kolesa, vozički, prometni znaki, stoli, koši za smeti – skratka, ni, da ni.

Oglej si reportažo s čistilne akcije in poskrbi, da bo reka ostala čista!

Video

Že 6 let smo ekološki sponzor Potapljaške zveze Slovenije.

Nik Škrlec je obiskal čiščenje Blejskega jezera

Vsi občudujemo čarobnost Blejskega jezera, ki se uvršča v eno izmed najlepših in najpopularnejših turističnih točk Slovenije. Naši prijatelji Ekologi brez meja so nam zaupali, kakšne posledice pustijo pogosti obiski jezera. Človeška roka je glavni razlog za onesnaževanje (v obliki turizma, kmetijstva, prometa ...), zato Ekologi spodbujajo, da varujemo okolje ter ne odlagamo smeti v naravo, saj s tem posledično škodujemo tudi sebi.
Kot ponosni sponzor že več let sodelujemo pri tradicionalnem čiščenju Blejskega jezera.
Poglej simpatično reportažo s čistilne akcije in se skupaj z Nikom Škrlecom, Društvom za podvodne dejavnosti Bled, Slovensko potapljaško zvezo in Podvodno reševalno službo potopi v globine Blejskega jezera!

Video
vsezapiknik.ai

Kaj lepšega kot hitro in enostavno organiziran piknik, ko se pojavi lepa vremenska napoved? Preizkusite prvi AI načrtovalec piknikov v Sloveniji.

Več