S potapljači očistili Blejsko jezero za več kot 6 m3 odpadkov

Društvo za podvodne dejavnosti Bled (DPD Bled) je v sodelovanju s Slovensko potapljaško zvezo, Ribiško družino Bled, Občino Bled in Infrastrukturo Bled v soboto, 18. maja, izvedlo tradicionalno, že 26. akcijo čiščenja dna in obrežja Blejskega jezera. V okviru svoje družbeno odgovorne kampanje Razmišljaj EKO logično je potapljače podprlo tudi podjetje SPAR Slovenija. Organizatorji so ob pomoči prostovoljcev Blejsko jezero in brežine očistili za več kot 6 m3 odpadkov.

V 26. tradicionalni akciji čiščenja Blejskega jezera sta Slovenska potapljaška zveza in DPD Bled združila moči z Mestno občino Bled, Ribiško družino Bled, Infrastrukturo Bled, ribiči, čolnarji, reševalci, okoljevarstveniki in lokalnimi prebivalci. S pomočjo več kot 150 prostovoljcev so na obrobje Blejskega jezera potegnili 6 m3 odpadkov.

Po zaključeni čistilni akciji je v Grajskem kopališču sledil tradicionalen družabni piknik z analizo uspešnosti akcije ter predstavitev potapljačev in drugih društev.

Predsednik Društva za podvodne dejavnosti Bled Janez Andrejc se je po akciji zahvalil vsem sodelujočim in dejal: »Čistilno akcijo izvajamo že 26 let in veseli me, da je udeležba vsako leto številčnejša. S skupnimi močmi lahko naredimo nekaj dobrega za okolje, naš trud pa je bil tudi tokrat poplačan, saj z vsakim letom v jezeru opažamo manj smeti. Vsaka tako uspešno opravljena čistilna akcija predstavlja majhno zmago z velikim pomenom in veseli smo, da je letos akcijo podprlo tudi podjetje Spar Slovenija.«

Podjetje SPAR Slovenija je poleg Blejskega jezera v okviru svoje družbeno odgovorne kampanje Razmišljaj EKO logično očistilo tudi reke Drava, Mura, Ščavnica, Sava, Krka in Ljubljanica. V sklopu kampanje si v Sparu prizadevajo za ekološko ravnanje, večkratno uporabo nakupovalnih vrečk, manjšo potrošnjo lahkih plastičnih vrečk in trajnostno razmišljanje.

vsezapiknik.ai

Kaj lepšega kot hitro in enostavno organiziran piknik, ko se pojavi lepa vremenska napoved? Preizkusite prvi AI načrtovalec piknikov v Sloveniji.

Več