TRAJNOSTNI RAZVOJ NA PRVEM MESTU

Skrb za okolje je naša prioritetna naloga. Uresničujemo jo z uvajanjem najsodobnejših tehnologij in okolju prijaznih materialov v naših trgovinah, obenem pa želimo odgovornost do narave približati tudi našim zaposlenim in kupcem. Prav zato na različne načine izpostavljamo pomembnost ločevanja odpadkov in spodbujamo k manjši rabi plastičnih vrečk.

NAŠA ZAVEZA ZA LEPŠI JUTRI

Skupaj razmišljajmo ekologično in zmanjšujemo porabo plastike.

DOLGOROČNO ZMANJŠEVANJE PORABE PLASTIKE SE ZAČNE PRI VSAKEM POSAMEZNIKU.

Sledimo naši ekološki zavezi, s katero zmanjšujemo količine plastične embalaže, uporabljamo biorazgradljive materiale in spodbujamo večkratno uporabo embalaže.

Zmanjšujemo količino plastične embalaže pri Sparovih izdelkih

V sklopu svoje ekološke zaveze smo začeli spreminjati embalažo svojih izdelkov, zato lahko na Sparovih policah že danes najdete celo vrsto izdelkov, kjer smo plastično embalažo zmanjšali ali pa zamenjali za okolju bolj prijazno alternativo.

SVETOVNI DAN RINFUZE

16. JUNIJ JE SVETOVNI DAN RINFUZE

Ste vedeli, da 16. junija obeležujemo prav poseben dan, posvečen rinfuzi?

Dnevu se pridružujejo tudi Ekologi brez meja, ki se zavzemajo za svet brez odpadkov. Na ta dan želijo še posebej spodbuditi k uporabi trajne embalaže z možnostjo ponovnega polnjenja. Pri ozaveščanju jih podpiramo v Sparu, hkrati pa se aktivno zavzemamo za rešitve, ki potrošniku omogočajo nakupovanje brez embalaže.

Zakaj za nakupovanje izbrati rinfuzo?

Odgovor je preprost: poleg tega, da nakupujete brez embalaže in ne proizvajate novih odpadkov, lahko količino živil popolnoma prilagodite svojim potrebam. Tako prihranite denar, obenem pa poskrbite tudi za odgovorno ravnanje s hrano.

Rinfuza v Intersparu v Cityparku

Če bi želeli v svojem domu zmanjšati količino odpadne embalaže, obiščite trgovino Interspar Citypark, kjer vam na posebnem stojalu ponujamo več kot 45 različnih živil v rinfuzi. Po novem lahko poleg oreškov in suhega sadja na ta način kupite tudi riž, testenine, muesli, stročnice ...


Več >>

Refil avtomat ODORI

V trgovinah INTERSPAR Citypark, Aleja in Vič v Ljubljani, Europark v Mariboru, Supernova v Kranju in BTC v Murski Soboti na oddelku čistil najdete refil avtomat za ponovno polnjenje čistil in pralnih praškov Odori. Od prvega nakupa čistila vam po uporabi ostane embalaža iz aluminija, ki je zelo vzdržljiva in praktična za ponovno polnjenje.


Več >>

Nakup z lastno embalažo

V naših trgovinah lahko kupci na vseh postrežnih oddelkih (delikatesa, mesnica, ribarnica) ter v restavracijah INTERSPAR živila kupite in odnesete s seboj v lastni embalaži. Na ta način bomo skupaj pripomogli k zmanjšanju porabe plastike in odpadkov.


Več >>

Povratna embalaža - TOMRA

V naših trgovinah SPAR in INTERSPAR so že vrsto let na voljo avtomati za povratno embalažo Tomra, v katere preprosto oddate prazne steklenice za pivo in mineralno vodo ter zaboje s praznimi steklenicami in prejmete za to dobropis.


Več >>

Mrežaste vrečke za sadje in zelenjavo

SPAR mrežaste vrečke za nakupovanje sadja in zelenjave za večkratno uporabo se enostavno perejo in so trpežne, izdelane iz poliestra, ki je nastal z reciklažo plastenk. Na vrečki je priročen všitek, na katerega namestite nalepke s tehtnice, in sicer lahko ena vrečka služi za do tri različne vrste sadja ali zelenjave.

OD BESED K DEJANJEM

Zmanjševanje porabe plastike se je začelo z uporabo trajnostnih vrečk, danes pa je alternativ plastični embalaži vedno več.

V Sparu Slovenija so v sklopu svoje ekološke zaveze začeli spreminjati embalažo svojih izdelkov, zato lahko na Sparovih policah že danes najdete celo vrsto izdelkov, kjer so plastično embalažo zamenjali za okolju bolj prijazno alternativo.

Za vse, ki razmišljate ekologično, so v naših trgovinah na voljo:

Razmišljaj EKOlogično s Sonio

V sodelovanju z vlogerko Sonio Grauner Muparutsa smo pripravili video vsebine s predlogi za ekologično nakupovanje ter nasvete za bolj ekologično ravnanje.

Izdelki SPAR Natur*pur so pakirani v okolju prijazni in biološko razgradljivi embalaži.
Biorazgradljiva embalaža

Izdelki SPAR Natur*pur so pakirani v okolju prijazni in biološko razgradljivi embalaži. Mrežica je izdelana iz celuloznih vlaken in je razgradljiva na kompostu, zaščitna folija, v kateri so pakirani določeni izdelki, pa je izdelana iz obnovljivih virov (iz koruznih storžev). Embalaža je opremljena z mednarodnim znakom, ki zagotavlja biorazgradljivost.

Sparov mesec trajnosti

Mesecu trajnosti se lahko pridružite tudi vi! Vas zanima, kako? Sledite nam na Instagramu @spar.si, kjer vam bomo skupaj z Nikom Škrlecem in Ekologi brez meja izdali, kako lahko s pomočjo raznih nasvetov in predlogov živite še bolj ekologično.