Logistika po meri okolja

V podjetju SPAR Slovenija imamo lastni distribucijski center, ki nam omogoča optimizacijo transportnih poti, zbiranje odpadne in povratne embalaže ter še večjo energetsko učinkovitost. Na letni ravni tako redno zmanjšujemo negativne vplive naše logistične dejavnosti na okolje in na kakovost živil.

Številni ukrepi, ki smo jih sprejeli na področju logistike in transporta, botrujejo okolju prijaznejšim posledicam našega delovanja. S centraliziranim logističnim sistemom tako skrbno zmanjšujemo izpust CO₂ v ozračje, medtem ko nam lastna logistika brez odvečnih transportnih poti omogoča centralno zbiranje odpadne in povratne oziroma vračljive embalaže - delež slednje smo v zadnjih letih, predvsem z zaboji za večkratno uporabo, močno povečali. Uvajanje novih tehnologij, kot so »pametne« polnilne naprave za baterije viličarjev in LED razsvetljava s senzorji gibanja, znatno prispeva k zmanjšani porabi električne energije. Tudi distribucijski center, za katerega skrbi kar 190 zaposlenih, je opremljen z najnovejšo tehnologijo za prevzemanje, skladiščenje, komisioniranje in odpravo blaga. V centru uporabljamo informacijski sistem črtnih kod, kar nam omogoča popoln nadzor nad sledenjem blaga, ki ga na mesečni ravni sprejmemo kar 15.000 ton. Napredna prevozna sredstva naših partnerjev pa nam dovoljujejo sledljivost tovora in temperaturnega režima med transportom. S sodobno tehnološko opremo nadzorujemo vse logistične postopke in blago, s čimer lažje zagotavljamo visoko kakovost naše ponudbe in hkrati varujemo naše okolje.  

NAVIJAJ IN ZADENI

Igraj nogometno igrico in zadeni super S BUDGET navijaški paket, vključno s SPAR darilno kartico v vrednosti 50 €. Naj se vroče navijaško poletje prične!

Igraj >>