Mladi diplomanti

Mladi diplomanti 2022: Timeja Potočnik, Miha Sterle in Anja Godič

Program Mladi diplomanti je namenjen kariernim začetnikom, ki imajo malo ali še nimajo delovnih izkušenj, so končali vsaj VI. stopnjo izobrazbe (1. bolonjsko stopnjo) in iščejo svojo prvo redno zaposlitev.

Radovednim in ambicioznim diplomantom različnih študijskih smeri ponujamo 18-mesečno kroženje znotraj podjetja, pri čemer se mladi talenti spoznajo z delovanjem Spar trgovin in z različnimi oddelki v upravi podjetja, kot so na primer marketing, nabava, prodaja, organizacija prodaje in nabave, analitika, finance, ipd. Tekom kroženja je načrtovana tudi mednarodna izmenjava v podjetju Spar v Avstriji, na Madžarskem ali na Hrvaškem. Potek kroženja se prilagodi glede na trenutne potrebe v podjetju in na želje diplomantov.  

Projekt Mladi diplomanti še posebej podpira glavni izvršni direktor Spara Slovenije David Kovačič, saj se mu to zdi pomemben način sodelovanja z mlajšo generacijo, tako da ima z njimi tudi redna srečanja. Še posebej mu je pomembna njihova povratna informacija glede aktualnih projektov v podjetju, saj je mnenja, da lahko kot mlad kader prispevajo svež pogled in sodobne ideje. Na ta način je jasno izraženo poslanstvo podjetja Spar, kjer so vsi sodelavci pomembni. Tako je tudi mlajša generacija zaposlenih predstavljena in prepoznana kot pomemben del kolektiva, kjer je tudi njihovo mnenje zaželeno in cenjeno.

Glavni namen projekta je predvsem v podjetje sprejeti mlade ambiciozne posameznike, ki so motivirani in imajo željo spoznati delovanje trgovskega podjetja v celoti, nato pa se tudi redno zaposliti v oddelku, ki jim najbolj ustreza. Na ta način si želimo izoblikovati vodje prihodnosti, ki so z nami že od začetka svoje karierne poti in imajo temeljito poznavanje delovanja ter poslovnih procesov podjetja, poleg tega pa si v prihodnosti želijo napredovanja in osebnega razvoja.

Vodja programa Mladi diplomanti Katarina Likar z mladima diplomantoma 2023 Leo Lukič in Farisom Demirjem.

S pomočjo projekta Mladi diplomanti ustvarjamo bazen talentov za zaposlitev na ključnih pozicijah znotraj podjetja. Na ta način si med drugim zagotovimo tudi možnost nujnega in hitrega nadomeščanja v izjemnih situacijah pri ključnih delovnih mestih. Projekt omogoča, da spoznamo in hkrati tudi upoštevamo mnenje mladih pri strateškem odločanju, s čimer spodbujamo raznolikost mnenj in mišljenja znotraj podjetja. S pomočjo projekta Mladih diplomantov prav tako izoblikujemo vodje prihodnosti, ki bodo imeli celostno sliko o podjetju in njegovih procesih. Na ta način se tudi spodbuja medoddelčno in medgeneracijsko sodelovanje. Kroženje izbranih kandidatov po podjetju pa omogoči kandidatom pridobivanje širokega nabora kompetenc za bodoče pozicije.

KVIZ

Podarjamo 50 litrov sladoleda! Sodelujte v kvizu, osvežite svoje znanje in zadenite slastne sladoledne nagrade.

Sodelujte