PT45M min
Sestavine
- Mleto meso 500 g
- Čebula 1 kos
- Olivno olje 3 žlice
- Česen 3 stroki
- Zelena 7 vejic
- Paradižnikova mezga 4 dl
- Mleta sladka paprika 1 žlica
- Curry 1 žlička
- Rdeče vino 1 dl
- Sol 1 žlička
- Poper 1 ščepec
- Špageti 500 g
- Bazilika 8 vejic
Priprava
Na vroči ponvi segrejemo olivno olje in nanj stresemo mleto meso. Pražimo tako dolgo, da se lepo zapeče vsak mali košček z vseh strani. Na drobno narežemo čebulo in jo dodamo hrustljavemu mesu, ter premešamo. Ko se čebula malo prepraži in spusti sok, dodamo na drobno narezan česen in stebelno zeleno. Solimo in popramo in še naprej pražimo na srednje visokem ognju.
Vmes pristavimo na štedilnik še velik lonec z vodo, ki jo obilno solimo. Čez nekaj minut na dno ponve z mesom stresemo še mleto papriko in curry, premešamo in počakamo, da se sprosti aroma.
Ker se je malo mesnega soka in začimb prijelo dna posode, vse skupaj deglaziramo z vinom, ki povzroči, da se vsi okusi (ti so najboljši) vrnejo v omako in ne ostanejo na posodi. Vse skupaj prelijemo še z odlično domačo paradižnikovo mezgo, dobro premešamo in omaka je nared.
V vrelo vodo stresemo špagete in jih kuhamo 1 minuto manj, kot piše na embalaži. Testenine se namreč zelo hitro prekuhajo. Še vroče, kuhane in odcejene testenine vmešamo v mesno paradižnikovo omako in takoj postrežemo s svežo baziliko. Po želji potresemo z naribanim parmezanom.