Žafranova rižota z jurčki in ognjičevimi cvetovi - Sladki Chef

Žafranova rižota z jurčki in ognjičevimi cvetovi

srednje zahtevno
Sladki Chef
Čas aktivne priprave
40
min
Čas priprave in kuhanja

Sestavine

  • Riž 200 g
  • Šalotka 1 kos
  • Olivno olje 2 žlici
  • Maslo 1 žlica
  • Jušna osnova 1 l
  • Sol 1 žlica
  • Poper 1 ščepec
  • Žafran 1 ščepec
  • Suhi jurčki 50 g
  • Ognjičev cvet 1 ščepec
  • Belo vino 1 dl
  • Parmezan 20 g

Priprava

01

V segreto nizko posodo vlijemo žlico olivnega olja. Ko se segreje, dodamo na drobno nasekljano šalotko in žafran ter malo popražimo. Dodamo maslo. Jurčke namočimo v topli vodi, jih odcedimo, narežemo in dodamo v ponev.

02

Dodamo riž in ga mešamo toliko časa, da postekleni, nato pa mu dolijemo vino in zajemalko tople jušne osnove. Tako ponavljamo dokler ni riž kuhan na zob (''al dente''). Vmes ves čas mešamo.

03

Kuhano rižoto po potrebi solimo in popramo. Na koncu ji primešamo še parmezan. Rižoto ponudimo takoj, posuto z malo naribanega parmezana in ognjičevimi cvetovi.

Deli