Adventni venček čokoladnih kroglic / Najbolj preproste čokoladne kroglice
Sestavine
Kroglice:
- Mleti masleni piškoti (ali čokoladni piškoti) 400 g
- Temni kakav v prahu (opcijsko) 2 žlici
- SPAR PREMIUM namaz z lešniki ali drug čokoladni namaz po izbiri (z lešniki, bela čokolada, mlečni namaz, Nutella itd.) 400 g
- Mascarpone (dodajte več po potrebi, glejte navodila ob strani) 200 g
Preliv:
- Stopljena bela čokolada (opcijsko, ali uporabite samo mrvice) 200 g
Dodatki:
- Čokoladne mrvice
- Sladkorni posip
Priprava
V večji posodi zmešajte mlete piškote, kakav v prahu, čokoladni namaz in mascarpone. V kolikor boste dodali bel mlečni namaz svetujem namesto kakava v prahu kar 1/2 čajne žličke vaniljeve arome, za izboljšan okus.
Premešajte, da dobite enotno, kompaktno maso. Ker se namazi med seboj razlikujejo (nekateri so bolj tekoči, drugi pa bolj gosti) boste za določene namaze potrebovali več mascarpone sira. Dodajajte po potrebi, masa pa mora biti dovolj vlažna in kompaktna, da lahko med dlanmi oblikujete kroglice, ki se ne razpadajo. Masa ne sme bit mokra ali se preveč lepiti na roke.
Maso poskusite in po želji dodajte še kakšno žlico sladkorja/sladila.
Iz mase oblikujte kroglice. Lahko so vse enake velikosti ali pa različne (med 20g in 30g), čisto po želji. Za lažje oblikovanje kroglic roke pred tem rahlo navlažite z vodo.
Oblikovane kroglice po želji prelijte s stopljeno belo čokolado in dekorirajte s sladkornim posipom ali pa samo povaljajte v mrvicah/posipu.
Kroglice lahko za praznično postrežbo zložite tudi v obliko prazničnega venca in dekorirate z mašno.