Banana split rezine - Jernej Kitchen

Banana split rezine

Čas aktivne priprave
25
min
Čas priprave
20
min
Čas hlajenja

Sestavine

Plast iz piškotov

  • Masleni piškoti 100 g
  • Stopljeno maslo 40 g
  • Mleko 2 žlici

Vaniljeva krema

  • Vanilijev puding 1 vrečka
  • Sladkor 50 g
  • Mleko 200 ml
  • Sladka smetana za stepanje 200 ml
  • Hladno maslo 80 g

Dekoracija

  • Banana 2
  • Sladka smetana za stepanje 250 ml
  • Sladkor v prahu 4 žlice
  • Kandirane višnje 2 žlici
  • Nastrgana čokolada 2 žlici
  • Grobo nasekljani mandlji 1 žlica

Priprava

01

Pripravimo plast iz piškotov. V skledi premešamo fino mlete maslene piškote, stopljeno maslo in mleko. Dobro premešamo. Po dnu pekača, velikosti približno 20 x 20 cm, razporedimo mešanico mletih piškotov. Dobro pritisnemo ob dno pekača in postavimo v hladilnik za 20 minut.

02

Pripravimo vaniljevo kremo. V skledi premešamo prašek za puding in sladkor. Dodamo 50 ml mleka, ki jih odvzamemo od 200 ml mleka. Kozico z mlekom in sladko smetano pristavimo na srednje močan ogenj in zavremo. Mešanico mleka in sladke smetane odstavimo z ognja in med neprestanim mešanjem dodamo pripravljeno zmes za puding. Postavimo nazaj na zmeren ogenj in kuhamo še 2–3 minute, da se puding zgosti. Odstavimo z ognja in med rednim mešanjem počasi dodajamo kocke hladnega masla. Pokrijemo s folijo, da se ne tvori skorja na vrhu in ohladimo na sobno temperaturo.

03

Banani narežemo na kolobarje in ju razporedimo čez piškote v pekaču. V skledi z ročnim mešalnikom ali v kuhinjskem robotu stepemo sladko smetano s sladkorjem v čvrsto smetano. Čez banane v pekaču enakomerno razporedimo vanilijev puding, čez puding pa stepeno sladko smetano. Postavimo v hladilnik za 2–3 ure ali čez noč, da se rezine nekoliko strdijo. Preden postrežemo, okrasimo s kandiranimi višnjami, nastrgano čokolado in sesekljanimi mandlji.

Deli