Sestavine
Plast iz piškotov
- Masleni piškoti 100 g
- Stopljeno maslo 40 g
- Mleko 2 žlici
Vaniljeva krema
- Vanilijev puding 1 vrečka
- Sladkor 50 g
- Mleko 200 ml
- Sladka smetana za stepanje 200 ml
- Hladno maslo 80 g
Dekoracija
- Banana 2
- Sladka smetana za stepanje 250 ml
- Sladkor v prahu 4 žlice
- Kandirane višnje 2 žlici
- Nastrgana čokolada 2 žlici
- Grobo nasekljani mandlji 1 žlica
Priprava
Pripravimo plast iz piškotov. V skledi premešamo fino mlete maslene piškote, stopljeno maslo in mleko. Dobro premešamo. Po dnu pekača, velikosti približno 20 x 20 cm, razporedimo mešanico mletih piškotov. Dobro pritisnemo ob dno pekača in postavimo v hladilnik za 20 minut.
Pripravimo vaniljevo kremo. V skledi premešamo prašek za puding in sladkor. Dodamo 50 ml mleka, ki jih odvzamemo od 200 ml mleka. Kozico z mlekom in sladko smetano pristavimo na srednje močan ogenj in zavremo. Mešanico mleka in sladke smetane odstavimo z ognja in med neprestanim mešanjem dodamo pripravljeno zmes za puding. Postavimo nazaj na zmeren ogenj in kuhamo še 2–3 minute, da se puding zgosti. Odstavimo z ognja in med rednim mešanjem počasi dodajamo kocke hladnega masla. Pokrijemo s folijo, da se ne tvori skorja na vrhu in ohladimo na sobno temperaturo.
Banani narežemo na kolobarje in ju razporedimo čez piškote v pekaču. V skledi z ročnim mešalnikom ali v kuhinjskem robotu stepemo sladko smetano s sladkorjem v čvrsto smetano. Čez banane v pekaču enakomerno razporedimo vanilijev puding, čez puding pa stepeno sladko smetano. Postavimo v hladilnik za 2–3 ure ali čez noč, da se rezine nekoliko strdijo. Preden postrežemo, okrasimo s kandiranimi višnjami, nastrgano čokolado in sesekljanimi mandlji.