Banana split s čokolado, karamelo in arašidi - Nina Kastelic, Leaneen

Banana split s čokolado, karamelo in arašidi

Nina Kastelic - Leaneen
Avtor: Nina Kastelic - Leaneen
Čas aktivne priprave
10
min
Čas priprave

Sestavine

Za karamelo:

  • Mehki karamelni bonboni 10
  • Sladka smetana 2 žlici

Potrebujemo še:

  • Večja banana 2
  • Neslani arašidi
  • Sladka smetana 150 ml
  • Nastrgana čokolada
  • Sladoled z okusom čokolade in karamele

Priprava

01

Mehke karamelne bonbone raztopimo nad paro skupaj s sladko smetano, da dobimo gladko in tekočo karamelo.

02

Na vsak krožnik damo eno razpolovljeno banano. Da ne počrni, jo lahko malce premažemo s sveže iztisnjenim limoninim sokom.

03

Med banani dodamo dve kepici sladoleda ter nabrizgano stepeno sladko smetano.

04

Vse skupaj prelijemo s stopljeno karamelo in posujemo s sesekljanimi arašidi ter nastrganimi koščki čokolade.

Dodaten nasvet!

Za pripravo karamele je treba nujno uporabiti mehke karamelne bonbone in ne trdih. Priporočam Werther's Original. Lahko se uporabi tudi domačo karamelo.