Banana split s čokolado, karamelo in arašidi - Nina Kastelic, Leaneen

Banana split s čokolado, karamelo in arašidi

Nina Kastelic - Leaneen
Avtor: Nina Kastelic - Leaneen
Čas aktivne priprave
10
min
Čas priprave

Sestavine

Za karamelo:

  • Mehki karamelni bonboni 10
  • Sladka smetana 2 žlici

Potrebujemo še:

  • Večja banana 2
  • Neslani arašidi
  • Sladka smetana 150 ml
  • Nastrgana čokolada
  • Sladoled z okusom čokolade in karamele

Priprava

01

Mehke karamelne bonbone raztopimo nad paro skupaj s sladko smetano, da dobimo gladko in tekočo karamelo.

02

Na vsak krožnik damo eno razpolovljeno banano. Da ne počrni, jo lahko malce premažemo s sveže iztisnjenim limoninim sokom.

03

Med banani dodamo dve kepici sladoleda ter nabrizgano stepeno sladko smetano.

04

Vse skupaj prelijemo s stopljeno karamelo in posujemo s sesekljanimi arašidi ter nastrganimi koščki čokolade.

Dodaten nasvet!

Za pripravo karamele je treba nujno uporabiti mehke karamelne bonbone in ne trdih. Priporočam Werther's Original. Lahko se uporabi tudi domačo karamelo.

KVIZ

Podarjamo 50 litrov sladoleda! Sodelujte v kvizu, osvežite svoje znanje in zadenite slastne sladoledne nagrade.

Sodelujte