Brezglutenska pica - Gluten free with Megi
Brezglutenska pica - Gluten free with Megi

Brezglutenska pica

Gluten free with Megi
Gluten free with Megi
Gluten free with Megi
Gluten free with Megi
Čas aktivne priprave
10
min
Čas priprave
120
min
Čas vzhajanja
13
min
Čas peke

Najljubša jed vsakega otroka pa tudi odraslega je največkrat pica. Če moramo jesti brez glutena, smo za njo pogosto prikrajšani tako je najbolje, da si jo pripravimo kar sami. Tukaj je recept za pico, pripravljen iz sestavin Spar free from.

Sestavine

Sestavine za testo:

  • Moka SPAR free from 250 g
  • Suhi kvas 4 g
  • Olje 2 žlici
  • Mlačna voda 200 ml
  • Sol 0.5 žličke

Priprava

01

V večjo posodo damo vse sestavine in mešamo nekaj minut, da se sestavine povežejo v testo. Ko je testo pripravljeno, ga vzhajamo 1-2 uri nekje na toplem, da podvoji svojo količino.

02

Pečico segrejemo na 250 stopinj C. Na pekač obložen s papirjem za peko raztegnemo testo v poljubno obliko in debelino. Testo obložimo z različnim nadevom in pečemo 13 minut. Pa naj vam tekne.