Najljubša jed vsakega otroka pa tudi odraslega je največkrat pica. Če moramo jesti brez glutena, smo za njo pogosto prikrajšani tako je najbolje, da si jo pripravimo kar sami. Tukaj je recept za pico, pripravljen iz sestavin Spar free from.
Sestavine
Sestavine za testo:
- Moka SPAR free from 250 g
- Suhi kvas 4 g
- Olje 2 žlici
- Mlačna voda 200 ml
- Sol 0.5 žličke
Priprava
01
V večjo posodo damo vse sestavine in mešamo nekaj minut, da se sestavine povežejo v testo. Ko je testo pripravljeno, ga vzhajamo 1-2 uri nekje na toplem, da podvoji svojo količino.
02
Pečico segrejemo na 250 stopinj C. Na pekač obložen s papirjem za peko raztegnemo testo v poljubno obliko in debelino. Testo obložimo z različnim nadevom in pečemo 13 minut. Pa naj vam tekne.