Burger bombetke
Burger bombetke

Burger bombetke brez glutena

Gluten Free with Megi
Gluten Free with Megi
Gluten Free with Megi
Gluten Free with Megi
Čas aktivne priprave
20
min
Čas priprave
60
min
Čas vzhajanja
20
min
Čas peke

Sestavine

  • Moka brez glutena Universal Spar free from 350 g
  • Mleka SPAR free from 250 ml
  • Rumenjak 1
  • Jajce 1
  • Sladkor 2 žlici
  • Suhi kvas 1 paket
  • Pecilni prašek 1 žlička
  • Sol 1 žlička
  • Maslo 40 g

Priprava

01

V večjo posodo za mešanje damo moko in naredimo jamico, v katero dodamo mlačno mleko, sladkor in suhi kvas. Pustimo stati 10 minut.

02

Nato dodamo vse ostale sestavine in zamesimo gladko testo. Za gnetenje lahko uporabimo tudi električni mešalnik.

03

Ko je testo dobro pregneteno, ga pustimo vzhajati, da podvoji svojo količino.

04

Dobro vzhajano testo predevamo na dobro pomokano površino in ga še malo pregnetemo. Razdelimo ga na enake kose, odvisno kako velike bombetke si želimo.

05

Oblikujemo kroglice in jih polagamo na pekač obložen s papirjem za peko. Kroglice testa nato pokrijemo in ponovno pustimo vzhajati vsaj 30 minut.

06

Ko so dovolj vzhajale, jih premažemo z razžvrkljano jajčko, posujemo s sezamom in  pečemo na 190 stopinj C, 18-20 minut.

Nagradna igra

Povežite se z nami na digitalnih kanalih in sodelujte v nagradni igri.

Sodelujte