Sestavine
- Moka brez glutena Universal Spar free from 350 g
- Mleka SPAR free from 250 ml
- Rumenjak 1
- Jajce 1
- Sladkor 2 žlici
- Suhi kvas 1 paket
- Pecilni prašek 1 žlička
- Sol 1 žlička
- Maslo 40 g
Priprava
01
V večjo posodo za mešanje damo moko in naredimo jamico, v katero dodamo mlačno mleko, sladkor in suhi kvas. Pustimo stati 10 minut.
02
Nato dodamo vse ostale sestavine in zamesimo gladko testo. Za gnetenje lahko uporabimo tudi električni mešalnik.
03
Ko je testo dobro pregneteno, ga pustimo vzhajati, da podvoji svojo količino.
04
Dobro vzhajano testo predevamo na dobro pomokano površino in ga še malo pregnetemo. Razdelimo ga na enake kose, odvisno kako velike bombetke si želimo.
05
Oblikujemo kroglice in jih polagamo na pekač obložen s papirjem za peko. Kroglice testa nato pokrijemo in ponovno pustimo vzhajati vsaj 30 minut.
06
Ko so dovolj vzhajale, jih premažemo z razžvrkljano jajčko, posujemo s sezamom in pečemo na 190 stopinj C, 18-20 minut.