Čokoladni ježki brez glutena, so odlična hitra sladica. Obožujejo jih otroci in odrasli. Odličen recept za odlične čokoladne ježke brez glutena, narejene iz sestavin iz linije Spar free from.
Sestavine
- Baby piškoti SPAR free from 200 g
- Masleni piškoti SPAR free from 100 g
- Čokolada v prahu 100 g
- Stopljeno maslo 45 g
- Kakav 3 žlice
- Lešnikov namaz SPAR free from 3 žlice
- Sladkor 5 žlic
- Rum (opcijsko) 2 žlici
- Mleko 100 ml
- Sladka smetana 3 žlice
Priprava
01
Piškote zmeljemo v drobtine, le nekaj baby piškotov zdrobimo na večje koščke. Piškotom dodamo vse ostale sestavine in zgnetemo v enotno zmes. Pripravljeno zmes postavimo na hladno za dve uri, da se malo strdi.
02
Iz ohlajene zmesi naredimo kroglice in vsako povaljamo v kokosovi moki. Kroglice postavimo na hladno za 2 uri, da se dobro strdijo. Nato lahko kroglice postrežete.