Čokoladni ježki brez glutena - Gluten free with Megi
Čokoladni ježki brez glutena - Gluten free with Megi

Čokoladni ježki brez glutena

Gluten free with Megi
Gluten free with Megi
Gluten free with Megi
Gluten free with Megi
Čas aktivne priprave
20
min
Čas priprave
240
min
Čas hlajenja

Čokoladni ježki brez glutena, so odlična hitra sladica. Obožujejo jih otroci in odrasli. Odličen recept za odlične čokoladne ježke brez glutena, narejene iz sestavin iz linije Spar free from.

Sestavine

  • Baby piškoti SPAR free from 200 g
  • Masleni piškoti SPAR free from 100 g
  • Čokolada v prahu 100 g
  • Stopljeno maslo 45 g
  • Kakav 3 žlice
  • Lešnikov namaz SPAR free from 3 žlice
  • Sladkor 5 žlic
  • Rum (opcijsko) 2 žlici
  • Mleko 100 ml
  • Sladka smetana 3 žlice

Priprava

01

Piškote zmeljemo v drobtine, le nekaj baby piškotov zdrobimo na večje koščke. Piškotom dodamo vse ostale sestavine in zgnetemo v enotno zmes. Pripravljeno zmes postavimo na hladno za dve uri, da se malo strdi.

02

Iz ohlajene zmesi naredimo kroglice in vsako povaljamo v kokosovi moki. Kroglice postavimo na hladno za 2 uri, da se dobro strdijo. Nato lahko kroglice postrežete.