Znane Ferrero kroglice na žalost niso brez glutena, te na sliki pa so. Odličen recept za odlične Ferrero kroglice brez glutena, narejene iz sestavin iz linije Spar free from.
Sestavine
Sestavine za kroglice:
- Lešnikove blazinice SPAR free from 200 g
- Pečeni lešniki 100 g
- Kakav 2 žlici
- Sol 1 ščepec
- Vanilijeva pasta 1 žlička
- Lešnikov namaz SPAR free from 210 g
Sestavine za obliv:
- Čokolada SPAR free from 250 g
- Olje 3 žlice
- Grobo nasekljani lešniki 70 g
Priprava
01
V pečici segreti na 160 stopinj C, popečemo cele lešnike. Pečemo jih 10-15 minut. Ko se pečeni lešniki ohladijo, jim odstranimo kožico. Olupljene lešnike zmeljemo, zmeljemo tudi lešnikove blazinice.
02
V večji posodi zmešamo zmlete lešnike, blazinice in ostale sestavine za kroglice. Testo dobro pregnetemo, da se sestavine povežejo. Testo za kroglice damo na hladno, za 30 minut.
03
Iz ohlajene zmesi naredimo kroglice in v vsako vstavimo celi lešnik. Kroglice postavimo na hladno za 2 uri, da se dobro strdijo.
04
Nad paro raztopimo čokolado, ki smo ji dodali olje. Ko je čokolada stopljena, dodamo grobo nasekljane lešnike. Ohlajene kroglice namakamo v pripravljeno čokolado in polagamo na peki prapir. Tako pripravljene kroglice ponovno ohlajamo, da se čokolada strdi. Ko je čokolada strjena, jih lahko postrežete.