Sestavine
Testo za rolado
- Moka brez glutena SPAR free from 120 g
- Jajca 6
- Sladkor 120 g
Testo za pajkovo mrežo
- Sladkor 30 g
- Kakav 20 g
- Moka 20 g
- Maslo 30 g
- Jajce 1
Nadev
- Mascarpone 400 g
- Sladka smetana za stepanje 250 ml
- Sladkor v prahu 7 žlic
- Vanilijev sladkor 1
- Vanilijev ekstrakt 1 žlica
- Oreo piškoti brez glutena 1 paket
Priprava
01
Najprej se lotimo priprave testa za pajkovo mrežo. V posodi zmešamo vse sestavine in maso predevamo v dresirno vrečko. Na pekač namestimo peki papir in nanj z dresirno vrečko narišemo pajkovo mrežo. Nato se lotimo priprave biskvita za rolado. V večjo posodo za mešanje dodamo jajca in sladkor. Miksamo 10 minut, da dobimo penasto zmes. Nato dodamo presejano moko, ki jo nežno vmešamo. Pripravljeno zmes vlijemo na pekač, čez pajkovo mrežo. Testo lepo poravnamo in pečemo v ogreti pečici na 180 stopinj C, 10 minut. Rolado pečemo na pekaču velikosti 42×31 cm.
02
Ko je rolada pečena, jo zavijemo v vlažno krpo in pustimo, da se ohladi.
03
Za nadev najprej zmešamo mascarpone in sladkor v prahu. Dodamo smetano in stepemo. Piškote ločimo in nadev iz piškotov dodamo v zmes. Piškote zdrobimo in jih dodamo v zmes, primešamo še vanilijo.
04
Namažemo ohlajen biskvit in tesno zavijemo rolado. Damo jo na hladno, naj počiva žez noč. Ko je rolada ohlajena, jo narežemo in postrežemo.