Jabolčna torta brez glutena - GlutenFree with Megi
Jabolčna torta brez glutena - GlutenFree with Megi

Jabolčna torta brez glutena

Gluten free with Megi
Gluten free with Megi
Gluten free with Megi
Gluten free with Megi
Čas aktivne priprave
40
min
Čas priprave
30
min
Čas peke

Sestavine

  • Maslo 130 g
  • Rjavi sladkor 100 g
  • Jabolka (narezana na krhlje) 3
  • Cimet žlička
  • Sladkor 85 g
  • Jajca 3
  • Kisla smetana 4 žlice
  • Moka brez glutena SPAR free from 100 g
  • Pecilni prašek 1

Priprava

01

V večjo ponev dodamo 50 g masla in ga spustimo na nižji temperaturi. Maslu dodamo narezana jabolka in jih 3-4 minute pražimo. Nato dodamo 100 g rjavega sladkorja in dobro premešamo. Jabolka še naprej dušimo in mešamo, dokler se tekočina od jabolk v ponvi malo zgosti. Ko so jabolka pripravljena jih zložimo v okrogli pekač, premera 24 cm. Prelijemo jih s tekočino iz ponve in potresemo s cimetom.

02

Za biskvit najprej stepemo 80 g zmehčanega masla in 85 g sladkorja, da nastane penasta zmes. Nato dodamo 3 rumenjake in dobro premešamo. Dodamo še kislo smetano, moko in pecilni prašek. Na koncu dodamo še stepene 3 beljake. Zmes dobro premešamo in jo dodamo na zložena jabolka.

03

Tako pripravljeno torto pečemo v ogreti pečici, na 180 stopinj C, 25-30 minut. Ko je torta pečena jo pustimo, da se malo ohladi, nato pa na glavo zvrnemo iz pekača tako, da so jabolka zgoraj. Torto postrežemo s kepico vaniljevega sladoleda.