Sestavine
- Maslo 130 g
- Rjavi sladkor 100 g
- Jabolka (narezana na krhlje) 3
- Cimet žlička
- Sladkor 85 g
- Jajca 3
- Kisla smetana 4 žlice
- Moka brez glutena SPAR free from 100 g
- Pecilni prašek 1
Priprava
01
V večjo ponev dodamo 50 g masla in ga spustimo na nižji temperaturi. Maslu dodamo narezana jabolka in jih 3-4 minute pražimo. Nato dodamo 100 g rjavega sladkorja in dobro premešamo. Jabolka še naprej dušimo in mešamo, dokler se tekočina od jabolk v ponvi malo zgosti. Ko so jabolka pripravljena jih zložimo v okrogli pekač, premera 24 cm. Prelijemo jih s tekočino iz ponve in potresemo s cimetom.
02
Za biskvit najprej stepemo 80 g zmehčanega masla in 85 g sladkorja, da nastane penasta zmes. Nato dodamo 3 rumenjake in dobro premešamo. Dodamo še kislo smetano, moko in pecilni prašek. Na koncu dodamo še stepene 3 beljake. Zmes dobro premešamo in jo dodamo na zložena jabolka.
03
Tako pripravljeno torto pečemo v ogreti pečici, na 180 stopinj C, 25-30 minut. Ko je torta pečena jo pustimo, da se malo ohladi, nato pa na glavo zvrnemo iz pekača tako, da so jabolka zgoraj. Torto postrežemo s kepico vaniljevega sladoleda.