Jabolčna torta brez glutena - GlutenFree with Megi
Jabolčna torta brez glutena - GlutenFree with Megi

Jabolčna torta brez glutena

Gluten free with Megi
Avtor: Gluten free with Megi
Čas aktivne priprave
40
min
Čas priprave
30
min
Čas peke

Sestavine

  • Maslo 130 g
  • Rjavi sladkor 100 g
  • Jabolka (narezana na krhlje) 3
  • Cimet žlička
  • Sladkor 85 g
  • Jajca 3
  • Kisla smetana 4 žlice
  • Moka brez glutena SPAR free from 100 g
  • Pecilni prašek 1

Priprava

01

V večjo ponev dodamo 50 g masla in ga spustimo na nižji temperaturi. Maslu dodamo narezana jabolka in jih 3-4 minute pražimo. Nato dodamo 100 g rjavega sladkorja in dobro premešamo. Jabolka še naprej dušimo in mešamo, dokler se tekočina od jabolk v ponvi malo zgosti. Ko so jabolka pripravljena jih zložimo v okrogli pekač, premera 24 cm. Prelijemo jih s tekočino iz ponve in potresemo s cimetom.

02

Za biskvit najprej stepemo 80 g zmehčanega masla in 85 g sladkorja, da nastane penasta zmes. Nato dodamo 3 rumenjake in dobro premešamo. Dodamo še kislo smetano, moko in pecilni prašek. Na koncu dodamo še stepene 3 beljake. Zmes dobro premešamo in jo dodamo na zložena jabolka.

03

Tako pripravljeno torto pečemo v ogreti pečici, na 180 stopinj C, 25-30 minut. Ko je torta pečena jo pustimo, da se malo ohladi, nato pa na glavo zvrnemo iz pekača tako, da so jabolka zgoraj. Torto postrežemo s kepico vaniljevega sladoleda.