Jagodna sladica brez glutena v kozarcu - Gluten free with Megi

Jagodna sladica brez glutena v kozarcu

Gluten Free with Megi
Gluten Free with Megi
Gluten Free with Megi
Gluten Free with Megi
Čas aktivne priprave
30
min
Čas priprave

Sestavine

Za 6 kozarčkov

  • Čokolada brez glutena in laktoze s koščki jagod SPAR free from 200 g
  • Sladka smetana 500 ml
  • Ovseni piškoti s koščki čokolade brez glutena in laktoze SPAR free from 1 paket
  • Zamrznjene jagode 350 g

Priprava

01

Nad paro raztopimo čokolado, ki smo ji dodali 100 ml sladke smetane. Mešamo tako dolgo, da se čokolada lepo raztopi in nastane enotna zmes. Odstavimo in pustimo, da se ohladi na sobno temperaturo.

02

Paket ovsenih kosmičev zmeljemo v fine drobtine.

03

Ko je čokoladna zmes sobne temperature, stepemo preostalih 400 ml sladke smetane. V stepeno smetano vmešamo čokoladno zmes, da dobimo penasto kremo.

04

Jagode segrejemo, da se zmehčajo in jih spasiramo.

05

Pripravimo 6 manjših kozarcev. Najprej dodamo v kozarec nekaj zdrobljenih piškotov, nato sledi plast čokoladne kreme, pasirane jagode in ponovno čokoladna krema, spet piškoti, plast kreme in na koncu jagode. Enako napolnimo ostale kozarčke.

06

Kozarčke damo v hladilnik, da se, preden jih postrežemo, malce ohladijo.