Jagodna sladica brez glutena v kozarcu - Gluten free with Megi

Jagodna sladica brez glutena v kozarcu

Čas aktivne priprave
30
min
Čas priprave

Sestavine

Za 6 kozarčkov

  • Čokolada brez glutena in laktoze s koščki jagod SPAR free from 200 g
  • Sladka smetana 500 ml

Ostale sestavine:

  • Ovseni piškoti s koščki čokolade brez glutena in laktoze SPAR free from 1 paket
  • Zamrznjene jagode 350 g

Priprava

Kljub temu da je sezona jagod že končana, si lahko pripravimo popolno jagodno sladico. Uporabila sem svoje najljubše ovsene piškote brez glutena in laktoze, ki so iz linije SPAR free from. Seveda pa ni šlo brez odlične čokolade s koščki jagod, ki je prav del linije SPAR free from. Sladica je hitro pripravljena in zelo okusna.

01

Najprej nad paro stopimo 200 g čokolade, ki smo ji dodali 100 ml sladke smetane. Mešamo tako dolgo, da se čokolada raztopi in nastane enotna zmes. Odstavimo in pustimo, da se čokoladna zmes ohladi na sobno temperaturo.

02

Zmeljemo 1 paket ovsenih piškotov v fine drobtine. Ko je čokoladna zmes sobne temperature, stepemo preostalih 400 ml sladke smetane. V stepeno smetano vmešamo čokolado. Dobro premešamo, da je zmes enotna. Vmes še segrejemo jagode, da postanejo mehke in jih nato spasiramo.

03

Pričnemo lahko s sestavljanjem sladice. Pripravimo si 6 manjših kozarcev. Najprej v kozarec dodamo nekaj zdrobljenih piškotov, nato sledi čokoladni mousse, pasirane jagode, ponovno čokoladni mousse, piškoti, spet mousse in na koncu jagode. Kozarčke damo v hladilnik in pustimo, da se malce ohladijo.

Deli