Lazanja brez glutena - Gluten free with Megi

Lazanja brez glutena

Čas aktivne priprave
30
min
Čas priprave in kuhanja
40
min
Čas pečenja

Sestavine

za mesni nadev

  • Mleta govedina 700 g
  • Srednje velika čebula 1
  • Strok česna 2
  • Paradižnikova mezga 500 g
  • Sol
  • Poper
  • Lovorjev list 2

za sirov nadev

  • Cottage oz. zrnat sir 400 g
  • Jajca 2
  • 2 žlici
  • Suha bazilika 1 žlica

Priprava

Za mesni nadev

01

1. Najprej na drobno nasekljamo čebulo in jo na olju prepražimo. Dodamo nasekljan česen in ga pražimo toliko časa, da zadiši.

02

Sledijo mleta govedina, lovor, sol in poper. Vse skupaj dušimo tako dolgo, da meso dobi lepo barvo.

03

Na koncu dodamo še paradižnikovo mezgo in dobro premešamo. Pustimo, da se omaka kuha toliko časa, da pripravimo ostale sestavine za lazanjo.

04

Če želite, lahko mesno omako za lazanjo pripravite tudi dan prej. Preden začnete sestavljati lazanjo, pa ne pozabite odstraniti lovorjevih listov.

Za sirov nadev

01

Namesto bešamel lahko uporabite zelo okusen sirov nadev. Zaradi svežine sira je lazanja namreč še bolj okusna. Za sirov nadev sestavine preprosto samo dobro premešajte. Dodatno bomo potrebovali še 500 g naribanega sira in 1+1/2 paketa testenin brez glutena za lazanjo.

02

Ko imamo vse sestavine pripravljene, lahko začnemo z zlaganjem lazanje. V keramični pekač, velikosti 29 x 21 cm, damo najprej 2 žlici omake in jo razporedimo po pekaču.

03

Sledijo plast testenin, mesna omaka in sirov nadev ter nariban sir. Potem spet ponovimo postopek in zlagamo, dokler ne napolnimo pekača.

04

Lazanjo zaključimo z naribanim sirom na vrhu. V vnaprej ogreti pečici (na 200 °C) pečemo lazanjo od 35 do 40 minut.

Ko je sir lepo zapečen, je lazanja pripravljena, da jo vzamemo ven iz pečice, nato pa jo pustimo, da se malo ohladi. Posujemo jo s svežo baziliko in uživamo v čudovitih okusih.

Deli