Lepinje brez glutena - Gluten free with Megi
Lepinje brez glutena - Gluten free with Megi

Lepinje brez glutena

Čas aktivne priprave
30
min
Čas priprave
90
min
Čas vzhajanja
20
min
Čas peke

Sestavine

Sestavine za 4 lepinje

  • Mlačna voda 200 ml
  • Suhi kvas 1 žlička
  • Sladkor 2 žlici
  • Sol 0.5 žličke
  • Moka brez glutena SPAR free from 220 g
  • Olje 1 žlica

Priprava

01

V mlačno vodo najprej dodamo suhi kvas in sladkor. Vse skupaj malo premešamo in pustimo stati 10 minut. Nato dodamo vse ostale sestavine in zamesimo mehko testo. Posodo pokrijemo in pustimo vzhajati na toplem 1 uro.

02

Vzhajano testo predevamo na pomokano površino in ga razdelimo na 4 enake dele. Pekač obložimo s papirjem za peko in nanj položimo testo, ki ga oblikujemo v ploščat krog. Ko imamo tako pripravljeno testo, spet pustimo vzhajati 30 minut. Pečico nato segrejemo na 200 stopinj C in vzhajane lepinje pečemo 20 minut. Ko so lepinje pečene jih pustimo, da se malenkost ohladijo nato pa jih poljubno nadevamo.


V receptu so bili uporabljeni naslednji izdelki: