Malinin drobljenec brez glutena - Gluten free with Megi
Malinin drobljenec brez glutena - Gluten free with Megi

Malinin drobljenec brez glutena

Gluten free with Megi
Gluten free with Megi
Gluten free with Megi
Gluten free with Megi
Čas aktivne priprave
30
min
Čas priprave
45
min
Čas peke

Sestavine

Sestavine za drobljenec

  • Moka brez glutena SPAR free from 200 g
  • Ovseni kosmiči SPAR free from 80 g
  • Sol ščepec
  • Sladkor 70 g
  • Maslo 180 g

Za nadev

  • Maline 750 g
  • Beli sladkor 100 g
  • Rjavi sladkor 30 g
  • Gustin 1 žlica
  • Cimet 1 žlička

Priprava

01

V večji posodi najprej zmešamo vse sestavine za nadev. Dobro jih premešamo, da se sestavine povežejo. Nato nadev damo v srednje velik pekač in ga poravnamo. V drugi posodi zmešamo sestavine za drobljenec. Maslo naj bo hladno in narezano na večje kocke. Maslo z rokami pomešamo med ostale sestavine in ga zdrobimo za majhne koščke, da dobimo lepe drobtine. Tako pripravljen drobljenec naložimo na nadev.

02

Pekač damo v ogreto pečico, na 180 stopinj C, za 40-45 minut. Na koncu je drobljenec lepo zapečene rjave barve, sadje pa okusna kaša. Naj vam tekne.