Sestavine
Sestavine za drobljenec
- Moka brez glutena SPAR free from 200 g
- Ovseni kosmiči SPAR free from 80 g
- Sol ščepec
- Sladkor 70 g
- Maslo 180 g
Za nadev
- Maline 750 g
- Beli sladkor 100 g
- Rjavi sladkor 30 g
- Gustin 1 žlica
- Cimet 1 žlička
Priprava
01
V večji posodi najprej zmešamo vse sestavine za nadev. Dobro jih premešamo, da se sestavine povežejo. Nato nadev damo v srednje velik pekač in ga poravnamo. V drugi posodi zmešamo sestavine za drobljenec. Maslo naj bo hladno in narezano na večje kocke. Maslo z rokami pomešamo med ostale sestavine in ga zdrobimo za majhne koščke, da dobimo lepe drobtine. Tako pripravljen drobljenec naložimo na nadev.
02
Pekač damo v ogreto pečico, na 180 stopinj C, za 40-45 minut. Na koncu je drobljenec lepo zapečene rjave barve, sadje pa okusna kaša. Naj vam tekne.