Polnjeni čokoladni krofi brez glutena

Gluten free with Megi
Avtor: Gluten free with Megi
Čas aktivne priprave
40
min
Čas priprave
12
min
Čas peke
20
min
Čas hlajenja

Sestavine

  • Jajca 2
  • Sladkor 80 g
  • Vanilijev sladkor 1
  • Stopljeno maslo SPAR free from 50 g
  • Mleko SPAR free from 125 ml
  • Moka brez glutena SPAR free from 170 g
  • Pecilni prašek 1 žlička
  • Sol ščepec
  • Kisla smetana SPAR free from 1 žlica
  • Čokoladni namaz SPAR free from za polnilo

Priprava

01

V manjšo posodico damo 4 žlice čokoladnega namaza in ga pogrejemo v mikrovalovni pečici toliko, da postane malce tekoč. Tekoč namaz predevamo v dresirno vrečko. Večjo desko za rezanje ovijemo v plastično folijo in z dresirno vrečko naredimo 12 čokoladnih krogov v velikosti krofov, ki jih bomo delali v modelu za krofe z luknjo. Nato desko postavimo v zamrzovalnik, da se čokoladni namaz popolnoma strdi. Ko so čokoladni krogi dobro strjeni, se lotimo priprave testa za krofe.

02

V večjo posodo za miksanje damo 2 jajci, 80 g sladkorja in vanilin sladkor, ter miksamo 5-7 minut, da dobimo puhasto zmes. V jajčno zmes nato dodamo vanilijevo pasto, 50 g stopljenega masla in 125 ml mleka, ter dobro premešamo. Nato dodamo 170 g moke, ki smo jo zmešali s pecilnim praškom in soljo. Na koncu dodamo še žlico kisle smetane. Vse skupaj dobro premešamo.

03

Pripravljeno testo za krofe predevamo v dresirno vrečko. Pekač za krofe premažemo s stopljenim maslom in najprej v luknje za krofe z dresirno vrečko doma malo testa, nato dodamo 1 zamrznjen čokoladni krog in nato spet testo. Tako bomo dobili polnjene krofe, ki jih pečemo na 180 stopinj C, 10-12 minut. Pečene krofe okrasimo s stopljeno čokolado in poljubnimi dodatki.