Polnjeni čokoladni krofi brez glutena

Gluten free with Megi
Gluten free with Megi
Gluten free with Megi
Gluten free with Megi
Čas aktivne priprave
40
min
Čas priprave
12
min
Čas peke
20
min
Čas hlajenja

Sestavine

  • Jajca 2
  • Sladkor 80 g
  • Vanilijev sladkor 1
  • Stopljeno maslo SPAR free from 50 g
  • Mleko SPAR free from 125 ml
  • Moka brez glutena SPAR free from 170 g
  • Pecilni prašek 1 žlička
  • Sol ščepec
  • Kisla smetana SPAR free from 1 žlica
  • Čokoladni namaz SPAR free from za polnilo

Priprava

01

V manjšo posodico damo 4 žlice čokoladnega namaza in ga pogrejemo v mikrovalovni pečici toliko, da postane malce tekoč. Tekoč namaz predevamo v dresirno vrečko. Večjo desko za rezanje ovijemo v plastično folijo in z dresirno vrečko naredimo 12 čokoladnih krogov v velikosti krofov, ki jih bomo delali v modelu za krofe z luknjo. Nato desko postavimo v zamrzovalnik, da se čokoladni namaz popolnoma strdi. Ko so čokoladni krogi dobro strjeni, se lotimo priprave testa za krofe.

02

V večjo posodo za miksanje damo 2 jajci, 80 g sladkorja in vanilin sladkor, ter miksamo 5-7 minut, da dobimo puhasto zmes. V jajčno zmes nato dodamo vanilijevo pasto, 50 g stopljenega masla in 125 ml mleka, ter dobro premešamo. Nato dodamo 170 g moke, ki smo jo zmešali s pecilnim praškom in soljo. Na koncu dodamo še žlico kisle smetane. Vse skupaj dobro premešamo.

03

Pripravljeno testo za krofe predevamo v dresirno vrečko. Pekač za krofe premažemo s stopljenim maslom in najprej v luknje za krofe z dresirno vrečko doma malo testa, nato dodamo 1 zamrznjen čokoladni krog in nato spet testo. Tako bomo dobili polnjene krofe, ki jih pečemo na 180 stopinj C, 10-12 minut. Pečene krofe okrasimo s stopljeno čokolado in poljubnimi dodatki.