Sestavine
- Jajca 2
- Sladkor 80 g
- Vanilijev sladkor 1
- Stopljeno maslo SPAR free from 50 g
- Mleko SPAR free from 125 ml
- Moka brez glutena SPAR free from 170 g
- Pecilni prašek 1 žlička
- Sol ščepec
- Kisla smetana SPAR free from 1 žlica
- Čokoladni namaz SPAR free from za polnilo
Priprava
01
V manjšo posodico damo 4 žlice čokoladnega namaza in ga pogrejemo v mikrovalovni pečici toliko, da postane malce tekoč. Tekoč namaz predevamo v dresirno vrečko. Večjo desko za rezanje ovijemo v plastično folijo in z dresirno vrečko naredimo 12 čokoladnih krogov v velikosti krofov, ki jih bomo delali v modelu za krofe z luknjo. Nato desko postavimo v zamrzovalnik, da se čokoladni namaz popolnoma strdi. Ko so čokoladni krogi dobro strjeni, se lotimo priprave testa za krofe.
02
V večjo posodo za miksanje damo 2 jajci, 80 g sladkorja in vanilin sladkor, ter miksamo 5-7 minut, da dobimo puhasto zmes. V jajčno zmes nato dodamo vanilijevo pasto, 50 g stopljenega masla in 125 ml mleka, ter dobro premešamo. Nato dodamo 170 g moke, ki smo jo zmešali s pecilnim praškom in soljo. Na koncu dodamo še žlico kisle smetane. Vse skupaj dobro premešamo.
03
Pripravljeno testo za krofe predevamo v dresirno vrečko. Pekač za krofe premažemo s stopljenim maslom in najprej v luknje za krofe z dresirno vrečko doma malo testa, nato dodamo 1 zamrznjen čokoladni krog in nato spet testo. Tako bomo dobili polnjene krofe, ki jih pečemo na 180 stopinj C, 10-12 minut. Pečene krofe okrasimo s stopljeno čokolado in poljubnimi dodatki.