Tortilje brez glutena - Gluten free with Megi
Tortilje brez glutena - Gluten free with Megi

Tortilje brez glutena

Gluten Free with Megi
Gluten Free with Megi
Gluten Free with Megi
Gluten Free with Megi
Čas aktivne priprave
20
min
Čas priprave in pečenja

Sestavine

  • Moka brez glutena SPAR free from 200 g
  • Mast 35 g
  • Pecilni prašek 1 žlička
  • Sol 0.5 žličke
  • Topla voda 150 ml

Priprava

Slastne tortilje izvirajo iz Mehike, kjer jih jedo vsak dan. Po obliki so podobne palačinkam, uporabljajo pa se kot žlica, ovoj ali krožnik za različne nadeve. Pri nadevih smo lahko zelo kreativni in tortilje napolnimo z različnimi dobrotami po lastnem okusu. Jaz sem za izdelavo tortilj uporabila odlično moko brez glutena iz linije SPAR free from.

01

 V večjo posodo damo presejano moko brez glutena, ki ji dodamo vse ostale sestavine. Z rokami dobro pregnetemo vse sestavine, da se povežejo v kepo testa. Testo pokrijemo z vlažno krpo in ga pustimo počivati 10 minut.

02

Na srednje visoki temperaturi ogrejemo ponev z debelim dnom. Testo razdelimo na manjše kroglice in vsako posebej razvaljamo v tanek krog. Vsako tortiljo pečemo posebej. Na prvi strani pečemo tortiljo toliko, da se na zgornji strani pojavijo mehurčki in da spodaj malenkost porjavi, nato jo obrnemo in popečemo še na drugi strani. Tortilje pečemo brez olja, v ogreti ponvi. Ko je tortilja pečena, jo še vročo zavijemo v vlažno krpo, saj bo tako ostala mehka in prožna.

03

Pečene tortilje poljubno nadevamo. Jaz sem tokrat uporabila omako z mletim mesom, svežo zelenjavo in kislo smetano. S tortilijami lahko naredite takose, burrito, quesadilla… izbira je ogromna.

Več vem, bolje jem

Več vem, bolje jem – zmagovalna pot do uravnotežene prehrane … in SUPER NAGRAD! Sodeluj v tedenskih kvizih in osvoji kolo Merida, kolesarski dres Bahrain Victorious ali druge tedenske nagrade.

Sodeluj >>