Veganski brownie-ji brez glutena - Gluten free with Megi
Veganski brownie-ji brez glutena - Gluten free with Megi

Veganski brownie-ji brez glutena

Čas aktivne priprave
10
min
Čas priprave
30
min
Čas peke

Sestavine

  • Zrela banana 2
  • Beli sladkor 150 g
  • Rjavi sladkor 50 g
  • Vanilijeva pasta 1 žlička
  • Olje 100 ml
  • Kakav 50 g
  • Pecilni prašek 1
  • Sol 1 ščepec
  • Moka brez glutena SPAR free from 200 g
  • Voda 150 ml
  • Čokolada SPAR free from 150 g

Priprava

01

Najprej z vilico pretlačimo zreli banani, da nastane kaša.

02

Bananam dodamo beli in rjavi sladkor, ter dobro premešamo. Nato dodamo vse ostale sestavine in 100 g čokolade, ki smo jo narezali na koščke. Dobro premešamo.

03

Maso predevamo v pekač velikosti 26×16 cm . Maso poravnamo in posujemo s 50 g čokolade, narezane na koščke.

04

Pečemo na 180 stopinj C, 25-30 minut. Pečene brownije ohladimo in narežemo na kose. Naj vam tekne.