Velikonočna gnezda brez glutena - Gluten free with Megi

Velikonočna gnezda brez glutena

Gluten free with Megi
Gluten free with Megi
Gluten free with Megi
Gluten free with Megi
Čas aktivne priprave
20
min
Čas priprave
90
min
Čas peke

Velika noč je pred vrati in tako je čas za velikončne recepte. Ker mi je od pusta ostalo kar nekaj beljakov, sem jih zamrznila in shranila za takšne sladice kot je tale. Čudovita velikonočna gnezda narejena iz beljaka. Mini pavlove lahko napolnite z različnim sadjem in jih naredite še bolj okusne. Okrasite jih lahko po svojih željah, jaz pa sem tokrat uporabila izdelke iz linije Spar free from.

Sestavine

  • Jajčni beljaki 4
  • Sol 1 ščepec
  • Sladkor 180 g
  • Vanilijev sladkor 1
  • Vanilijeva pasta 1 žlička
  • Škrob 1 žlica
  • Limonin sok 1 žlica
  • Sladka smetana SPAR free from 1
  • Čokolada SPAR free from
  • Različno sadje

Priprava

01

Če imate beljake zamrznjene, potem jih najprej odtajajte v hladilniku, pred stepanjem pa naj bodo 30 min na sobni temperaturi. V beljake dodamo ščepec soli in stepamo na srednji hitrosti, da postanejo rahlo penasti. Potem počasi dodajamo sladkor in vanilin sladkor in vmes stepamo. Ko so beljaki dovolj stepeni in čvrsti dodamo še škrob, vanilijo in limonin sok. Dobro premešamo in maso predevamo v dresirno vrečko z nastavkom za brizganje.

02

Pečico segrejemo na 160 stopinj C. Na pekač obložen s papirjem za peko nabrizgamo gnezda enake velikosti. Ko pekač postavimo v pečico temperaturo takoj zmanjšamo na 100 stopinj C. Beljake sušimo 90 minut in med tem ne odpiramo pečice. Ko so beljaki dovolj suhi pečico pripremo in pustimo, da se gnezda v pečici ohladijo. Pripravljena gnezda nadevamo z različnim sadjem, stepeno sladko smetano in posipamo z naribano čokolado.