Brezgrešna jogurtova strnjenka, Nina Kastelic - Leaneen

Brezgrešna jogurtova strnjenka

Nina Kastelic - Leaneen
Avtor: Nina Kastelic - Leaneen
Čas aktivne priprave
50
min
Čas priprave
180
min
Čas hlajenja

Sestavine

  • Navadni jogurt 360 g
  • Vanilijeva pasta 1.5 žličke
  • Eritritol 3 žlice
  • Želatina 2.5 lističa
  • Zamrznjeno jagodičje 250 g
  • Voda 5 žlic
  • Kokosov sladkor 1 žlica
  • Jedilni škrob 1 žlička

Priprava

01

V mrzlo vodo za 10 minut namočimo lističe želatine, da se zmehčajo.

02

Jogurt zmešamo z vaniljevo pasto in eritritolom. Količino prilagodimo svojemu okusu.

03

Iz zmehčanih lističev želatine iztisnemo vodo in jih raztopimo skupaj z dvema žlicama jogurta. Stopljeno želatino prilijemo k preostalemu jogurtu in vse skupaj dobro zmešamo v enotno maso.

04

Pripravljeno maso nalijemo v kozarčke. Kozarčke damo za več ur ali čez noč v hladilnik, da se jogurtova masa ohladi in strdi.

Namig!

Če želite, da je jogurtova strjenka v kozarčku nagnjena, TUKAJ poglejte pripravo.

05

Jagodičje segrevamo v kozici skupaj z petimi žlicami vode in žlico kokosovega sladkorja. Količino sladkorja prilagodimo svojemu okusu ali pa ga nadomestimo z eritritolom.

06

Ko se jagodičje zmehča, ga na hitro pretlačimo s tlačilko za krompir.

07

Iz kozice vzamemo par žlic soka, ki ga je spustilo jagodičje, in ga zmešamo z žličko škroba, da dobimo gladko pasto.

08

Pasto damo v kozico in mešamo, da se poveže s preostalim jagodičjem.

09

Vse skupaj ob mešanju kuhamo še nekaj minut, da se malce zgosti. Nato pa jagodičje, ki naj bo mlačne temperature, nalijemo v kozarčke.

10

Brezgrešna jogurtova strjenka z jagodičjem je pripravljena za sladkanje brez greha.

Namig!

Če ne želimo manj kalorične sladice, lahko uporabimo tudi navaden sladkor v prahu. Vaniljevo pasto lahko nadomestimo s kakovostnim ekstraktom.

Več vem, bolje jem

Več vem, bolje jem – zmagovalna pot do uravnotežene prehrane … in SUPER NAGRAD! Sodeluj v tedenskih kvizih in osvoji kolo Merida, kolesarski dres Bahrain Victorious ali druge tedenske nagrade.

Sodeluj >>