
PT50M min
min
Sestavine
- Navadni jogurt 360 g
- Vanilijeva pasta 1.5 žličke
- Eritritol 3 žlice
- Želatina 2.5 lističa
- Zamrznjeno jagodičje 250 g
- Voda 5 žlic
- Kokosov sladkor 1 žlica
- Jedilni škrob 1 žlička
Priprava
V mrzlo vodo za 10 minut namočimo lističe želatine, da se zmehčajo.
Jogurt zmešamo z vaniljevo pasto in eritritolom. Količino prilagodimo svojemu okusu.
Iz zmehčanih lističev želatine iztisnemo vodo in jih raztopimo skupaj z dvema žlicama jogurta. Stopljeno želatino prilijemo k preostalemu jogurtu in vse skupaj dobro zmešamo v enotno maso.
Pripravljeno maso nalijemo v kozarčke. Kozarčke damo za več ur ali čez noč v hladilnik, da se jogurtova masa ohladi in strdi.
Če želite, da je jogurtova strjenka v kozarčku nagnjena, TUKAJ poglejte pripravo.
Jagodičje segrevamo v kozici skupaj z petimi žlicami vode in žlico kokosovega sladkorja. Količino sladkorja prilagodimo svojemu okusu ali pa ga nadomestimo z eritritolom.
Ko se jagodičje zmehča, ga na hitro pretlačimo s tlačilko za krompir.
Iz kozice vzamemo par žlic soka, ki ga je spustilo jagodičje, in ga zmešamo z žličko škroba, da dobimo gladko pasto.
Pasto damo v kozico in mešamo, da se poveže s preostalim jagodičjem.
Vse skupaj ob mešanju kuhamo še nekaj minut, da se malce zgosti. Nato pa jagodičje, ki naj bo mlačne temperature, nalijemo v kozarčke.
Brezgrešna jogurtova strjenka z jagodičjem je pripravljena za sladkanje brez greha.
Če ne želimo manj kalorične sladice, lahko uporabimo tudi navaden sladkor v prahu. Vaniljevo pasto lahko nadomestimo s kakovostnim ekstraktom.